Дворазовий олімпійський чемпіон із Росії відмовився їхати на Ігри-2024 у нейтральному статусі

Поділитися
Дворазовий олімпійський чемпіон із Росії відмовився їхати на Ігри-2024 у нейтральному статусі Євген Рилов © EPA-EFE/Patrick B. Kraemer
Євген Рилов вважає свою країну великою.

Дворазовий олімпійський чемпіон з плавання Євген Рилов із РФ вирішив відмовитися від виступу на Олімпіаді-2024 у нейтральному статусі.

Про це спортсмен, який підтримує вторгнення РФ в Україну, заявив у коментарі "Матч ТВ".

"Моя країна ніколи не здавалася і завжди виходила з важкої ситуації. Як сказав наш президент, треба вірити у великий російський народ. Я хочу цьому відповідати і не збираюся опускатися до рівня західних провокаторів. Росія – велика. Зараз у нас є заміна міжнародним стартам, але їх також хочуть заборонити.

Я не йду на поводу в МОК, я за чистий спорт. Я прийняв виважене рішення: відмовляюся їхати на Олімпійські ігри, поки вся ця нісенітниця не осяде на дно і наша вода знову не стане чистою. Я чесний перед собою, вірний своєму вибору та своїй країні. Дякую за увагу", – заявив Рилов.

Рилов має на своєму рахунку два золота та срібло Олімпіади-2020 у Токіо, а також бронзу на Іграх-2016 у Ріо-де-Жанейро. 27-річний спортсмен у березні минулого року взяв участь у мітингу на "Лужниках" на підтримку анексії Криму та війни в Україні.

Нагадаємо, спортсменів з РФ та Білорусі рішенням МОК було допущено на паризьку Олімпіаду-2024 у нейтральному статусі в індивідуальних змаганнях. Ігри відбудуться з 26 липня до 11 серпня наступного року.

Раніше повідомлялося про те, що в Росії відмовилися фінансувати своїх спортсменів з нейтральним статусом.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі