Довічно відлученого від спорту Ленса Армстронга можуть реабілітувати

Поділитися
Довічно відлученого від спорту Ленса Армстронга можуть реабілітувати Ленса Армстронга можуть реабілітувати © desmoinesregister.com
Ленс Армстронг перемагав у семи "Тур де Франс", поборов рак, а також став одним з найбагатших спортсменів світу. Однак незабаром світ ахнув: велосипедист зізнався, що все це час він приймав допінг.

Довічно відлученого від професійного спорту велосипедиста Ленса Армстронга можуть реабілітувати.

Голова Міжнародного союзу велосипедистів (UCI) Брайан Куксон зазначив, що повернення велогонщика Ленса Армстронга у великий спорт можливо. За його словами, це буде залежати від його показань антидопінгової комісії.

Нагадаємо, в 2012 році Армстронг був помічений у використанні заборонених препаратів за підсумками розслідування Американського антидопінгового агентства. Після того, як американець зізнався у вживанні допінгу, всі результати спортсмена починаючи з 1998 року були анульовані, і він був дискваліфікований довічно.

"Думаю, що у нього є шанс на спокутування провини, як і у будь-якого іншого велогонщика, - наводить velonews.competitor.com слова Куксона. - Все буде залежати від його готовність співпрацювати зі слідством. Також від того, що він розкаже про себе і про інших велогонщиках. Якщо він дійсно кається, то заслуговує прощення.

"Армстронг був найбільшим велогонщиком у світі, він був єдиним спортсменом, якому вдалося сім раз фінішувати першим в загальному заліку "Тур де Франс". Ленс піднявся вище всіх, але і впав нижче кого б то не було", - резюмував керівник.

Читайте також: Нова тенденція у велоспорті: гонщиків запідозрили у використанні моторів

Додамо, що Армстронг був позбавлений бронзової медалі Олімпійських ігор-2000. Втім, у США спортсмен залишається кумиром мільйонів - в чому завдяки тому, що поборов рак під час активних занять спортом.

Раніше повідомлялося, що дискваліфікацію за вживання заборонених препаратів отримала бронзова призерка Ігор-2012 українська бігунка Марія Ремінь.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі