"Динамо" виграло перший трофей за три роки, обігравши "Шахтар" у фіналі Кубка України

Поділитися
"Динамо" виграло перший трофей за три роки, обігравши "Шахтар" у фіналі Кубка України
Щасливим місцем для динамівців знову став стадіон у Полтаві. Через три роки після перемоги в Суперкубку динамівці обіграли принципового суперника і в розіграші національного Кубка.

Київське "Динамо" обіграло в фіналі Кубка України-2013/14 донецький "Шахтар" 2:1, вигравши перший трофей за три роки.

Десяту перемогу в турнірі "біло-синім" принесли активні дії хорватського захисника Домагоя Види в кінці першого тайму: спочатку після його удару м'яч у свої ворота зрізав Олександр Кучер, а потім і сам хорват вколотив круглого у сітку після кутового.

Таким чином, "Динамо" випередило "Шахтар" за кількістю виграних Кубків - на рахунку киян - 10 трофеїв, у донеччан - 9.

Динамівці активніше почали поєдинок, зробивши серйозну ставку на пресинг суперника, починаючи безпосередньо з його володінь. Однак незабаром донеччани підтяглися під киян і продемонстрували, що вони вміють використовувати і тиск, і вибухові контратаки. Втім, перші 20 хвилин гри пройшли досить спокійно.

Фактично перший небезпечний момент виник біля воріт Андрія П'ятова - кияни досить несподівано для суперника розіграли кутовий і м'яч долетів до Дьемерси Мбокані, який був дуже близький до воріт, але в підсумку його задумку голкіпер розгадав. Через кілька хвилин Мбо знову опинився на ударній позиції, коли приклався до м'яча після "трикутника" у виконанні Мігеля Велозу, Джермейна Ленса і Юнеса Беланды. Але - в кількох сантиметрах від штанги.

Проте надолужили згаяне кияни досить швидко: спочатку Домагой Віда після розіграшу штрафного скористався плутаниною в штрафному майданчику "гірників", а Олександр Кучер зрізав м'яч у ворота. А невдовзі все той же хорват, переведений з центру оборони на фланг, увірвався на ударну позицію після розіграшу ще одного стандарту - 2:0.

Після кількох рівних хвилин на початку другого тайму "Шахтар" видав ударний відрізок, логічним завершенням якого стало взяття воріт Олександра Шовковського. Досвідчений голкіпер виручив один раз, проте в другій капітулював перед ударом Дугласа Кости.

"Динамо" не сутилось і продовжував діяти в тому ж стилі, а донеччани кинули всі сили в атаку. Кінець поєдинку пройшов в нервовій обстановці: постійні сутички закінчилися масовими покараннями гравців з боку судді: червоні картки отримали Денис Гармаш, Андрій Ярмоленко та Ярослав Ракицький.

Проте це ніяк не зіпсувало радісних емоцій динамівців, які зуміли подарувати уболівальникам довгоочікувану перемогу.

Динамо - Шахтар- 2:1 (2:0)

Голи: Кучер, 40 - в свої ворота (1:0). Виду, 43 (2:0). Дуглас, 57 (2:1).

"Динамо" (Київ): Шовковський, Макаренко, Драгович, Виду, Данилу Сілва, Мігел Велозу, Гармаш (Калитвинцев, 89), Ленс (Вукоєвич, 71), Ярмоленко, Беланда (Сидорчук, 85), Мбокані.

"Шахтар" (Донецьк): Пятов, Ст. Шевчук, Ракицький, Кучер, Срна (Кривцов, 79), Степаненко, Фред, Дуглас, Алекс, Бернард (Едуарду, 69), Луїс Адріану.

Покарання: Ракицький, 31. Срна, 45. Мбокані, 45+4. Ярмоленко, 70. Вукоєвич, 90+3. Луїс Адріану, 90+4. Драгович, 90+5. Кучер, 90+5 (попередження). Ракицький, 90+5, Ярмоленко, 90+5 (видалення).

Судді: Можаровський (Львів), Беккер (Харків), Шлончак (Черкаси).

15 травня. Полтава. Стадіон "Ворскла" ім. Олексія Бутовського.

Нагадаємо, що на шляху до перемоги в Кубку динамівці обіграли донецький "Металург" 3:2, свердловкий "Шахтар" 4:0, харківський "Металіст" 3:2 і одеський "Чорноморець" 4:0.

Також примітно і те, що Сергій Ребров став першим в історії, кому підкорявся трофей як гравця "Динамо", так і наставнику команди. !zn

Читайте також:

Кращий бомбардир "Динамо": ще один програш "Шахтарю" це гріх

Букмекери не вірили в перемогу "Динамо" в Кубку України

Саленко підтримав Реброва в бажанні перебудувати гру "Динамо"

Луческу припустив, що перемоги "Шахтаря" вже всім набридли

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі