"Динамо" і "Шахтар" незадоволені рішенням провести фінал Кубка України без глядачів

Поділитися
"Динамо" і "Шахтар" незадоволені рішенням провести фінал Кубка України без глядачів © iSport.ua
Президент "Динамо" Ігор Суркіс і гендир "Шахтаря" Сергій Палкін впевнені, що в сформованій ситуації можна знайти компромісний варіант і не позбавляти глядачів яскраво видовища, а футболістів фанатської підтримки.

У київському "Динамо" і донецькому "Шахтарі", які посперечаються за перемогу в Кубку України-2013/14, незадоволені рішенням виконкому Федерації футболу України провести вирішальний матч без глядачів.

Президент киян Ігор Суркіс вважає, що подібні факти можна вважати образою всіх українських уболівальників, особливо після того, що ультрас зробили в нелегкі для країни часи.

"Це образа! Я так скажу, що це образа наших вболівальників, і не лише динамівських - розповів Ігор Суркіс в інтерв'ю телеканалу "Футбол 1".

"Ми будемо звертатися в правоохоронні органи, скрізь будемо звертатися. Кращого, що зробили наші вболівальники всієї країни, придумати неможливо. Вони об'єдналися, вони перестали один одного ображати, щоб в країні був порядок і єднання. Я говорю не тільки про фінал Кубка. Може, в тих регіонах, де трохи неспокійно, можна зіграти без глядачів, у вигляді винятку. Але в Києві все спокійно".

ТАКОЖ: Фінал Кубка України: ФФУ пропонує Полтаву, Булатов - проти з-за можливих зіткнень

Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін звертає увагу на інші факти, вважаючи, що футбол існує для вболівальників, але при цьому важлива і їх безпеку.

"Наш клуб за те, щоб футбол проводився з глядачами. Я вважаю, що в цій непростій ситуації можна було б знайти варіанти, щоб футбол був з глядачами. З іншого боку, я розумію стурбованість наших футбольних органів. На них тиснуть і МВС, і СБУ - вони в певному цейтноті".

"Можна було б проводити матчі з глядачами, особливо фінал Кубка України. Де краще проводити фінал? Ми за те місце, де сьогодні буде безпечно як вболівальникам київського " Динамо", так і для наших уболівальників, а також уболівальникам з того міста, де проводитиметься фінал. Головне - безпека", - резюмував Палкін.

Нагадаємо, що своє рішення ФФУ брали у відповідь на прохання Міністерства внутрішніх справ, в якому йшлося про те, що місця масового скупчення людей можуть стати метою для дестабілізації ситуації та різних провокацій. У Федерації вирішили залишити без глядачів матчі до 15 травня, а потім додатково вивчити отриманий досвід і зробити певні висновки.

Зазначимо, що місце проведення фінальної зустрічі Кубка України-2013/14 було перенесено з Харкова в інше місто. Поки що невідомо, де саме відбудеться фінал 15 травня. !zn

Читайте також:

"Шахтар" спробує оформити чемпіонство на щасливому стадіоні в Черкасах

Суркіс пообіцяв боротися за український футбол до останнього

Луческу припустив, що перемоги "Шахтаря" вже всім набридли

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі