ЧС з фехтування у Росії: Харлан - чемпіонка, Шемякіна - бронзова призерка

Поділитися
ЧС з фехтування у Росії: Харлан - чемпіонка, Шемякіна - бронзова призерка © kzn2014.com
Вдало проходить світовий форум з фехтування для українських спортсменів. За кілька днів змагань українці завоювали вже дві медалі.

Українки Ольга Харлан і Яна Шемякіна зуміли зійти на п'єдестал пошани чемпіонату світу з фехтування, який у ці дні проходить у російській Казані.

Харлан вдруге у кар'єрі завоювала чемпіонський титул в одиночних змаганнях, а олімпійська чемпіонка Шемякіна вперше у кар'єрі опинилася серед призерів на світових форумах.

Шаблістка Харлан зуміла не тільки захистити звання чемпіонки світу, але і майже зрівнялася з кількістю нагород першості світу з дворазовою олімпійською чемпіонкою американкою Маріел Загуніс. В активі 23-річної українки - 11 медалей, в американської спортсменки - на одну більше.

Саме Загуніс Харлан перемогла у вирішальній битві у Казані. А шляху до фіналу миколаївська шаблістка впоралася з двома представниками Росії - Софією Великою і Катериною Дяченко, здолавши їх, відповідно, 15:9 в 1/4 фіналу і 15:7 у півфіналі. Американку ж Харлан перемогла з рахунком 15:12.

Додамо, що 21 липня Харлан втратила можливість завоювати другий чемпіонський титул на ЧС-2014 - у командних змаганнях вона з партнерками програла в 1/2 фіналу збірній США - у напруженому поєдинку був зафіксований рахунок 45:44 на користь "зірково-смугастих". За бронзу українська команда посперечається з італійками. А у фіналі зустрінуться США і Франція.

Що стосується Шемякіної, то для олімпійської чемпіонки Лондона було важливо нарешті проявити себе в індивідуальних змаганнях на чемпіонатах світу. І досвідчена шаблістка скористалася шансом, коли в попередніх боях впіймала і удачу, і кураж, і зуміла чітко впоратися з хвилюванням, показавши свої сильні сторони. Шоправда у півфіналі на її шляху стала перспективна італійка Росселла Фіамінго. 22-річна спортсменка виграла у Шемякіної в одне очко - 13:12.

Така ж комбінація цифр стала фатальною і для досвідченої українки, 37-річної рапіристки Ольги Лелейко. У матчі за вихід в призи вона програла Інес Бубакрі з Тунісу - 12:13.

Додамо, що поки без медалей виступають у Казані і представники чоловічої збірної.

Примітно, що в середині березня представники української федерації фехтування заявили, що не будуть брати участь у змаганнях на території Росії - через агресію росіян у Криму. Однак, як бачимо, поїздка до Казані відбулася і в підсумку виявилася вельми повчальною для наших сусідів - принаймні, в плані переваги українок у жіночій шаблі: ще зовсім молода як для свого спорту Харлан поступово стає на шлях повної домінації над суперницями не тільки з Росії, але й інших країн. !zn

Читайте також:

Українка Ольга Харлан учетверте поспіль виграла ЧЄ з фехтування

Українські шпажисти домоглися історичного успіху на чемпіонаті світу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі