Чеський шаховий турнір відмовив у реєстрації українським гравцям призовного віку

Поділитися
Чеський шаховий турнір відмовив у реєстрації українським гравцям призовного віку Турнір пройде у місті Тепліце © ChessNews
У турнірі гратимуть два росіянина.

Чеський шаховий турнір Teplice Open-2023 відмовив у реєстрації українським гравцям призовного віку.

"Президент Зеленський видав указ, згідно з яким чоловіки призовного віку (18-60 років) не можуть їхати з країни. Він аргументував це великою втратою людей. Моя особиста думка, що українські чоловіки призовного віку мають воювати зі зброєю в руках на полі бою за свою країну, а не мирно з дерев'яними фігурами в руках на шахівниці за гроші.

У ситуації, що склалася, вони не повинні залишати свою землю і повинні бути готові до можливої мобілізації. Наші молоді добровольці йдуть воювати за їхню рідну землю. Часто вони повертаються тяжко пораненими, а дехто віддав життя за Україну. А їхні українські однолітки хотіли б грати у шахи за кордоном? У цей тяжкий для України час потенційні солдати не повинні залишати рідну землю", - повідомив один із організаторів турніру Павло Кірс.

Зазначимо, що в турнірі гратимуть щонайменше два росіянини під прапором ФІДЕ - Антон Демченко та Гліб Дудін.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет закликав допустити представників РФ та Білорусі до міжнародних змагань у нейтральному статусі за умови, що вони не були помічені в активній підтримці війни в Україні та дотримуються допінгового законодавства.

Раніше повідомлялося, що футболіст Костишин міг залишити Україну для трансферу в США як волонтер.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі