"Будівельник" вириває перемогу в "Азовмаша" на старті фіналу Суперліги

Поділитися
"Будівельник" вириває перемогу в "Азовмаша" на старті фіналу Суперліги © http://budivelnyk.ua
Слідом за змазаними боями Києва та донецького регіону в хокей і футбол спортивне протистояння Київ - Донбас може отримати яскраві фарби в баскетбольному чемпіонаті.

Київський "Будівельник" розпочав з домашньої перемоги фінальну серію української Суперліги проти маріупольського "Азовмаша" - 89:82.

17 травня відбудеться другий матч серії до чотирьох перемог, а потім протистояння на два поєдинки переїде в Маріуполь.

Гра в Києві викликала підвищений ажіотаж - на трибунах Палацу спорту зібралася чимала аудиторія. Однак підтримка глядачів спочатку не допомогла "Будівельнику". Як вважає "Планета Баскетбол", статус найбільш незручного суперника для "Будівельника" маріупольці почали підтверджувати з перших секунд: Айнарс Багатскіс явно не вгадав з варіантом утримання Лінна Гріра, і американський суперветеран буквально поодинці розібрався з обороною "будівельників".

Тут у киян явно підкачала одна з головних зірок Суперліги український форвард Артур Дроздов. У своїх звичних захисних діях цей баскетболіст може на рівних протистояти багатьом суперникам, навіть якщо це і організатор атак, який добре тримає м'яч. Однак Дроздов і в підборах, і багато в чому іншому провалив матч.

Однак у киян був чоловік, який провів поєдинок справді натхненно - литовський легіонер Дайнюс Шаленга видав відмінний поєдинок і практично сам здобув перемогу "Будівельника". Форвард організував ривок "жовто-синіх" 10:0, а в кінцівці четвертої чверті зумів знову додати переможного настрою і матеріалізувати ігрову перевагу за очками.

"Будівельник" - "Азовмаш" - 89:82 (14:24, 28:14, 16:21, 31:23)

Б: Цинцадзе (14 + 4 передачі), Ділейні (17 + 5 підбирань), Дроздов (5 + 3 перехоплення), Лайонс (2 + 4 підбирання), Анікієнко (2) - старт; Шаленга (23 + 5 підбирань + 4 передачі), Киккерт (14 + 5 підбирань), Анісімов (7), Горбенко (5), Тищенко (0).

А: Грір (26 + 6 передач + 4 втрати), Забірченко (12 + 5 підбирань), Кольченко (0), Драгичевич (7 + 5 підбирань), Натяжко (3) - старт; Радульіца (21 + 8 підбирань + 2 блок-шота), Зайцев (14), Слипенчук (0), Луценко (0).

Зазначимо, що в "бронзовій серії" зустрічаються запорізький "Ферро" та львівська "Донецьк". Запорожці поки попереду - 2:0 (97:79 і 102:89).

Нагадаємо, що другий матч фінальної серії відбудеться в Києві 17 травня. Початок матчу - о 19:00. !zn

Читайте також:

Ще один український баскетболіст продовжить кар'єру в США

Вперше в історії українська баскетболістка обрана на драфті жіночого НБ

У Харкові побудують арену Євробаскету за 280 млн грн

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі