"Боруcсія" – "Реал": де і коли дивитись фінал Ліги чемпіонів

Поділитися
© EPA-EFE/ANDY RAIN
Команди визначать чемпіона турніру сезону-2023/24.

У суботу, 1 червня, у Лондоні на стадіоні "Вемблі" відбудеться фінал Ліги чемпіонів, в якому зустрінуться мадридський "Реал" та дортмундська "Боруссія".

На ZN.UA буде доступна текстова онлайн-трансляція матчу "Боруссія" – "Реал".

Де та о котрій дивитися матч "Боруссія" – "Реал"

У прямому ефірі українські вболівальники зможуть переглянути гру за платною підпискою на медіасервісі MEGOGO, а також на платформі Volia TV.

Стартовий свисток пролунає о 22:00 за київським часом.

Місце проведення матчу

Поєдинок відбудеться на новому "Вемблі". Це буде третій фінал після матчів 2011 та 2013 років на відкритій у 2007-му арені, яка була побудована на місці старого стадіону.

Також майбутній фінал Ліги чемпіонів стане восьмим в історії Лондона та дев'ятим у всій Англії. Один матч приймав "Олд Траффорд" у Манчестері. Це повторення рекорду Італії, Німеччини та Іспанії.

(EPA-EFE/VINCE MIGNOTT)

Організатори традиційно готують музичне шоу, яке відбудеться перед стартовим свистком. Уболівальники побачать виступ американського рок-музиканта Ленні Кравіца.

Турнірний шлях команд

"Боруссія" посіла перше місце в групі F з ПСЖ, "Міланом" та "Ньюкаслом". На старті плей-оф дортмундці пройшли ПСВ (1:1, 2:0), після чого у чвертьфіналі не без проблем впоралися з мадридським "Атлетіко" – 1:2 та 4:2.

У півфіналі німцям протистояв грізний ПСЖ, який пройшов "Барселону". Проте статус аутсайдерів не налякав дортмундців. Обидва матчі завершилися на користь "Боруссії" з однаковим рахунком 1:0 завдяки голам Фюллькруга та Гуммельса.

"Реал" грав у групі С і виграв усі матчі у "Наполі", "Браги" та "Уніона".

У плей-оф турнірна сітка у команди Карло Анчелотті була складною. На старті було пройдено "Лейпциг" (1:0, 1:1), а ось далі на мадридців чекав чинний чемпіон "Манчестер Сіті". Обидва поєдинки завершилися внічию (3:3, 1:1), а в серії пенальті героєм став український воротар "Реала" Андрій Лунін, який парирував два удари та допоміг іспанцям пройти у півфінал.

Там "Реал" зустрічався з "Баварією". Матч у Мюнхені завершився без переможця – 2:2. У другій грі мюнхенці вели 1:0, проте два голи наприкінці від Хоселу вивели Мадрид у фінал.

(EPA-EFE/Mariscal)

Загалом фіналісти ЛЧ провели між собою 14 єврокубкових матчів. "Реал" виграв шість поєдинків, "Боруссія" – три, а у п'яти матчах переможця не було.

Варто зазначити, що "Реал" є рекордсменом та може виграти свій 15-й трофей Ліги чемпіонів. Дортмунд вигравав турнір лише одного разу у 1997-му році.

Кадрова ситуація

У головного тренера "Боруссії" Едіна Терзіча немає серйозних проблем зі складом. Відсутні захисник Бенсебаїні та форвард Алле, але обидва не є ключовими футболістами у системі дортмундців.

(EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL)

"Реал" має невелику проблему в центрі півзахисту через травму Чуамені. Однак Анчелотті має універсала Камавінгу для вирішення цього питання. Продовжує відновлюватися захисник Давід Алаба, а Едер Мілітао вже повернувся з лазарета, але без обох мадридці вже давно справлялися.

Для українських уболівальників головною новиною став той факт, що на полі у стартовому складі "Реала" вийде голкіпер Тібо Куртуа. Воротар збірної України Андрій Лунін провів в основі весь плей-оф ЛЧ, проте переніс грип і останніми днями не тренувався. Куртуа вже набрав форму і захищатиме ворота у вирішальному поєдинку, що підтвердив сам Лунін у соцмережах.

(EPA-EFE/ANDREU ESTEBAN)

Арбітр матчу

УЄФА призначив на гру словенського рефері Славко Вінчича, якому допомагатимуть на лініях Томаж Кланчнік та Андраж Ковачич. За VAR відповідатиме Массиміліано Іррате, а четвертим арбітром став Франсуа Летексьє з Франції.

Для Вінчича це другий єврокубковий фінал у кар'єрі. Він обслуговував вирішальний матч Ліги Європи сезону-2021/22 між "Айнтрахтом" та "Рейнджерс" (1:1, 5:4 – у серії пенальті).

Надія "Шахтаря"

Цей матч є доленосним для донецького клубу. Команда Маріно Пушича має вболівати за "Реал", бо перемога мадридців принесе "гірникам" путівку до групового етапу Ліги чемпіонів-2024/25 та солідну суму призових – лише за сам факт донеччани отримають 19 мільйонів євро.

Якщо переможе "Боруссія", то "Шахтар" потрапить у кваліфікацію ЛЧ і має пройти одного суперника на шляху до основного раунду турніру.

Раніше букмекери зробили прогноз на фінал Ліги чемпіонів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі