Богдан Бондаренко розповів, коли поб'є світовий рекорд 20-річної давності

Поділитися
Богдан Бондаренко розповів, коли поб'є світовий рекорд 20-річної давності © diamondleague.com
На етапі Діамантової Ліги у Нью-Йорку стрибун у висоту Богдан Бондаренко встановив новий рекорд України, повторивши найкраще досягнення в Європі. На черзі - світовий рекорд, який тримається з 1993 року.

Український легкоатлет Богдан Бондаренко досяг нової висоти у своїй стрімкій кар'єрі, виконавши спробу на 2.42 м, тим самим на 1 пункт поліпшивши особисте і національне досягнення свого авторства.

24-річний стрибун у висоту здобув перемогу на етапі Діамантової Ліги в Нью-Йорку, взявши рекордну висоту з першого підходу. При цьому Бондаренко повторив рекорд Європи, який було встановлено в 1987 році шведом Патріком Шебергом.

Друге місце у турнірі посів головний конкурент Бондаренка катарець Мутаз Баршим, який також взяв 2.42, але витратив на змаганнях більшу кількість спроб. Третім же фінішував ще один українець - 26-річний Андрій Проценко, якому підкорилася висота 2.35 - найкраще особисте досягнення спортсмена.

Відзначимо, що у загальному заліку минулорічний переможець змагань і володар призового діаманта розмістився на 1 - місці разом з Баршимом з 6-ма очками в активі.

Після повернення в Україну Бондаренко спробував розповісти українським журналістам, коли ж від нього варто очікувати підняття планки на рекордні 2.46 і вдалого стрибка. За його словами, подібні речі передбачати дуже важко.

"Чесно кажучи, це відволікає, коли на кожному старті тебе запитують, коли ж ти поб'єш рекорд Хав'єра Сотомайора. Думаю, якщо це і станеться, то в той момент, коли цього найменше чекають", - зазначив Бондаренко.

При цьому Бондаренко підкреслив, що йому легше змагатися і показувати хороші результати в умовах підвищеної конкуренції.

Нагадаємо, Богдан Бондаренко увійшов на спортивний олімп в минулому році, коли на початку липня у Лозанні несподівано для всіх взяв 2.41, побивши тим самим національний рекорд України, який тримався з 1985 року. Трохи пізніше з цим же результатом Бондаренко виграв золото чемпіонату світу в Москві. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі