Блаттер звинуватив екс-президентів Франції та Німеччини в перемозі заявки Катару на ЧС-2022

Поділитися
Блаттер звинуватив екс-президентів Франції та Німеччини в перемозі заявки Катару на ЧС-2022 Блаттер наполягає на своїй невинності © twitter.com
Поки ще чинний президент ФІФА Зепп Блаттер наполягає, що не брав пряму участь у визначенні країни-господаря чемпіонату світу 2022 року.

Нагадаємо, на даний момент американські і швейцарські слідчі розслідують справи про корупцію у ФІФА. Обвинуваченими проходять чотирнадцять осіб, з яких дев'ять є чинними функціонерами організації. Зепп Блаттер, який подав у відставку з поста президента ФІФА 2 червня, у справі про корупцію в якості обвинуваченого не фігурує, проте в його відношенні проводиться перевірка.

В черговому інтерв'ю керівник організації заявив, що на рішення віддати чемпіонат світу Катару вплинули колишні президенти Франції і Німеччини.

"Панове Саркозі і Вульф намагалися чинити тиск на їхніх представників, які мали право голосу. Тому у нас в розкладі значиться чемпіонат світу в Катарі. Ті, хто прийняв рішення, повинні взяти на себе відповідальність. Якщо більшість членів виконкому хочуть, щоб мундіаль відбувся в Катарі, я повинен з цим погодитися. Погляньте на німецькі компанії! Deutsche Bahn, Hochtief і багато інших вже мали проекти в Катарі до оголошення підсумків голосування", - підкреслив Блаттер.

"Чи боюся я підсумків розслідування американців щодо моєї діяльності? Всі чогось бояться, наприклад смерті, але стосовно до того, чим я займався в ФІФА, у мене страху немає. Мені боятися нічого. Я боюся, що вони хочуть заподіяти шкоди ФІФА, тому, чого я досяг на чолі організації. Чому я не поїхав на фінал жіночого чемпіонату світу в Канаді? Я не буду робити ризиковані поїздки до тих пір, поки все не проясниться".

Читайте також: Дієго Марадона буде претендувати на посаду президента ФІФА

Нагадаємо, що рішення про відставку Блаттера буде розглянуто 20 липня, а вибори нового президента планується провести в грудні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі