Більше 80% російських медалістів Олімпіад і чемпіонатів світу мають підозрілі допінг-проби - ЗМІ

Поділитися
Більше 80% російських медалістів Олімпіад і чемпіонатів світу мають підозрілі допінг-проби - ЗМІ На аналізи могла вплинути хвороба або вагітність
За результатами дослідження спортсменами всіх країн з сумнівними допінг-пробами було виграно 146 медалей престижних змагань.

Британське видання Sunday Times разом з німецькою телекомпанією ARD отримали доступ до результатів 12000 аналізів крові, взятих у 5000 спортсменів. У проведеному на підставі цих даних дослідженні стверджується, що у період з 2001 по 2012 роки більш ніж 80% медалей на Олімпіадах і чемпіонатах світу для Росії було завойовано спортсменами з підозрілими результатами допінг-тестів.

Також у дослідженні зазначається, що спортсмени всіх країн, чиї допінг-проби викликали підозру, завоювали третину медалей у змаганнях на витривалість на Олімпійських іграх і чемпіонатах світу. Мова йде про 146 нагород, в числі яких - 55 золотих. Однак жоден із спортсменів не був позбавлений медалі. Всього ж в число підозрюваних потрапили понад 800 спортсменів.

Цікаво, що аналізи шестиразового олімпійського чемпіона Усейна Болта і дворазового чемпіона Ігор британського стайера Мо Фара, чий тренер звинувачується в постачаннях допінгу, жодного разу не викликали підозр.

Крім того, у розслідуванні йдеться про те, що для покращення результатів спортсмени все частіше використовують переливання крові і еритропоетин, щоб підвищити кількість еритроцитів.

Ситуацію вже прокоментував член МОК і віце-президент Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій Сергій Бубка. "У всій цій історії дуже багато нюансів, зараз ми навіть не володіємо фактами для того, щоб когось звинувачувати, – цитує Бубку ТАСС. – Адже на показники могла вплинути хвороба, вагітність або інші причини".

"До цього питання потрібно підійти детально, все факти повинні вивчити професійні фахівці. Я завжди, ще коли був спортсменом, дотримувався чіткої позиції "нульової толерантності" до допінгу. Зараз на короткій зустрічі з президентом Всесвітнього антидопінгового агентства Крейгом Ріді ми обмінялися думками, обговорили подальші кроки нашої співпраці, бачення спільної роботи. Зі свого боку я висловив чітку позицію з цього питання і пообіцяв кооперацію в майбутньому, якщо мене оберуть президентом IAAF", - сказав Бубка.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі