Біатлоністи Бьорндален і Домрачева стали найкращими спортсменами Олімпіади-2014

Поділитися
Біатлоністи Бьорндален і Домрачева стали найкращими спортсменами Олімпіади-2014 © tacopshq.com
Олімпійців, які завоювали у Сочі-2014 як мінімум 2 золотих медалі, було визнано кращими на Іграх. Вибір номінантів робили журналісти.

Біатлоністів Уле-Ейнар Бьорндалена і Дарину Домрачеву визнано кращими спортсменами Олімпійських ігор в Сочі за версією Міжнародної професійної асоціації журналістів (AIPS).

Як повідомляється на офіційному сайті організації, в голосуванні брали участь журналісти з 20 країн. Норвежець, що завоював у Сочі дві золотих медалі, на 1% обійшов російського ковзаняра Віктора Ана (28% проти 27%), що здобув три золоті та одну бронзову медалі.

Також Бйорндалену вдалося наздогнати за кількістю завойованих золотих медалей і обійти за загальною кількістю нагород норвезького лижника Бьорна Делі.

Також до трійки найкращих увійшов французький біатлоніст Мартен Фуркад (2 золота, 1 срібло).

За білоруску Домрачеву, що три рази займала першу сходинку п'єдесталу пошани, віддали свої голоси 45 відсотків респондентів. Друге і третє місця дісталися словенській гірськолижниці Тіні Мазе (2 золоті медалі) і норвезькій лижниці Маріт Бьорген (3 золоті медалі).

Найкращою командою Олімпіади стала збірна Голландії ковзанярського спорту (16%). По 4% голосів набрали словенські та канадські хокеїсти, чоловіча збірна Норвегії з керлінгу і українська жіноча біатлонна команда.

Найвидовищнішим спортсменом журналісти визнали американського сноубордиста Сейджа Котценбурга, який виграв золото в слоуп-стайлі. Друге місце посіла збірна Ямайки з бобслею, третє - ще один представник бобслею американець Джонні Квінн, який отримав популярність ще до виходу на старт змагань.

Нагадаємо, що Олімпійські ігри у Сочі проходили з 7 по 23 лютого. На змаганнях з 15 видів спорту було розіграно 98 комплектів медалей. Найбільше золотих нагород завоювали представники Росії.

Українські біатлоністки стали єдиними в олімпійській збірній, хто піднімався на п'єдестал пошани Сочі-2014. Таким чином, за кількістю медалей та їхнім рангом (бронза і золото) українська збірна повторила результат Ліллехаммера-1994.

Наступна зимова Олімпіада відбудеться в 2018 році у корейському Пхьончхані. !zn

Читайте також:

В уряді РФ стверджують, що Олімпіада-2014 обійшлася всього в 3,5 мільярда доларів

Українські біатлоністки розповіли, як під час гонки в Сочі росіяни кричали їм "падай"

Збірна Канади виграла золото Сочі, не залишивши Швеції жодного шансу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі