Безпілотник зірвав матч кваліфікації Євро-2016 в Белграді

Поділитися
Безпілотник зірвав матч кваліфікації Євро-2016 в Белграді Албанський прапор зірвав поєдинок у Белграді © blic.rs
Поєдинок між Сербією й Албанією було перервано наприкінці першого тайму. Як червона ганчірка на бика, подіяла на сербських уболівальників поява безпілотника над стадіоном у Белграді. Трохи пізніше протести досягли навіть Косово.

Безпілотник з албанської символікою зірвав матч кваліфікації Євро-2016 між збірними Сербії та Албанії в Белграді.

В кінці першого тайму над полем пролетів безпілотник з закріпленим на ньому прапором Албанії. Захисник господарів Стефан Мітровіч підстрибнув і збив прапор, після чого гравці обох команд почали бійку. Вболівальники сербів запалили фаєри і почали кидати їх на поле. Зустріч була зупинена і гравці вирушили в підтрибунне приміщення. Поліція оточила поле.

Поки УЄФА не вирішили, коли ж відбудеться доигровка матчу, однак генеральний секретар Футбольного союзу Сербії Зоран Лакович після зірваного матчу відбіркового турніру чемпіонату Європи з Албанією зазначив, що УЄФА і сербська сторона готові були продовжити зустріч. За його словами, гості відмовилися від виходу на поле на другий тайм.

Повідомляється, що інцидент спровокував заворушення в Косово. Албанці, які проживають в південній частині Косовська-Митровиці, спробували прорватися через міст в північну частину міста, де проживають серби. Поліція застосувала шумові гранати.

Прикметно, що перед зустріччю двох збірних УЄФА рекомендувала, щоб уникнути інцидентів відмовитися від прийому гостьових вболівальників. В результаті, було вирішено, що в Белграді не буде албанців, а в Тирані - сербів. Ряд спеціалістів і зовсім пропонував розвести суперників у різні групи, однак в УЄФА не прислухалися до цієї точки зору.

Додамо також, що сербські вболівальники відзначилися ще до випадку з безпілотником. На одній з трибун був вывесен прапор Росії з написом "Слава Путіну". Раніше, нагадаємо, ультрас белградської "Црвени Зірки" неодноразово використовували на своїх секторах прапори так званої "ДНР".

Нагадаємо, що згідно з рішенням УЄФА українські і російські клуби в єврокубках не могли зустрітися між собою. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі