Без Ліги чемпіонів: УЄФА може повністю змінити формат єврокубків

Поділитися
Без Ліги чемпіонів: УЄФА може повністю змінити формат єврокубків © uefa.com
Турніри можуть стати трьома дивізіонами.

УЄФА та Асоціація європейських клубів (ECA) можуть у майбутньому змінити формат єврокубкових турнірів, повідомляє El Pais.

За інформацією джерела, обговорюється система з трьох дивізіонів з 18 команд – Суперліга, Ліга Європи та Ліга претендентів.

При цьому клуби зможуть підвищуватись та понижуватись у класі. З Суперліги вилітатимуть дві команди за підсумками сезону, а два представники Ліги Європи отримуватимуть путівки до елітного дивізіону. Обмін між Лігою Європи та Лігою претендентів відбуватиметься на чотири команди.

Варто зазначити, що така реформа може стати відповіддю на прагнення топклубів у минулі роки створити Суперлігу, яка не підкорятиметься УЄФА. Зміни можуть бути впроваджені не раніше 2027 року, оскільки до сезону 2026/27 діятимуть нещодавні оновлення Ліги чемпіонів.

Нагадаємо, минулого року УЄФА затвердив нову систему, за якою у ЛЧ з 2024 року гратимуть 36 команд замість 32, а замість груп клуби змагатимуться в одній лізі.

Раніше стало відомо місце проведення Суперкубку УЄФА-2024.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі