Без двох клубів та зі спеціальним регламентом: в УПЛ вирішили не скасовувати новий сезон

Поділитися
Без двох клубів та зі спеціальним регламентом: в УПЛ вирішили не скасовувати новий сезон Клуби УПЛ вирішили провести новий сезон © upl.ua
Чемпіонат України проводитиметься навіть у воєнний час.

27 травня у Будинку футболу відбулися Загальні збори учасників української Прем'єр-ліги, повідомляє офіційний сайт турніру.

На зборах були присутні керівники УПЛ, президент УАФ Андрій Павелко, а також представники всіх клубів УПЛ та претендентів на підвищення з Першої ліги.

УПЛ підтвердила, що сезон-2022/23 точно відбудеться.

При цьому чернігівська "Десна" та "Маріуполь" не братимуть участі у наступному чемпіонаті через зруйновану інфраструктуру клубів та складну військову ситуацію. При цьому за обома командами закріплять місця в УПЛ, щоб вони могли повернутися.

Формат турніру залишиться без змін - у ньому виступатимуть 16 учасників, а місця "Десни" та "Маріуполя" займуть "Металіст" та "Кривбас" з Першої ліги.

Для проведення сезону буде розроблено спеціальний регламент, але його деталі поки що не уточнюються. Робочі групи разом із урядом України вирішать питання місця проведення матчів – це будуть українські міста чи одна із сусідніх країн. Також поки що не затверджено календар матчів.

Нагадаємо, нинішній сезон чемпіонату України з футболу було завершено достроково через військове вторгнення Росії. Перше місце залишилося за "Шахтарем", який за підсумками 18 турів випереджав "Динамо" на два очки.

Раніше один із клубів УПЛ висловив готовність грати матчі під бомбардуваннями та повітряними тривогами.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі