"Баварія" завоювала ще один титул, вигравши клубний чемпіонат світу

Поділитися
"Баварія" завоювала ще один титул, вигравши клубний чемпіонат світу © Виталий Мирошниченко, lb.ua
Мюнхенці в черговий раз підтвердили амбіції однієї з найкращих команд на планеті в 2013 році.

Німецька "Баварія" обіграла у фіналі клубного чемпіонату світу марокканську команду "Раджа Касабланку" 2:0 і стала переможцем змагань, які проводилися в десятий раз.

Таким чином, у 2013 році мюнхенці зібрали колекцію з 5 трофеїв - чемпіонат Німеччини, Кубок країни, Ліга Чемпіонів, Суперкубок УЄФА і тепер - клубний чемпіонат світу. Єдина нескорена висота в році, що минає, - Суперкубок Німеччини, який "Баварія" програла "Боруссії" з Дортмунда.

У фіналі клубного ЧС баварці практично не зазнали проблем: на сьомій хвилині німці забили після розіграшу кутового: Жером Боатенг скинув м'яч на Данте Бонфима, і бразилець, скориставшись помилкою марокканців при створенні штучного офсайду, відправив м'яч у ворота - 1:0.

У середині тайму "Баварія" подвоїла свою перевагу, і знову не обійшлося без Данте: захисник на лівому фланзі звільнився від опікуна, віддав передачу по діагоналі назад, і Тьяго Алькантара в дотик пробив у дальній кут з 17 метрів.

"Баварія" могла доводити рахунок до розгромного в першому таймі, але свої шанси не реалізувала. Після перерви темп гри значно спав, тому німецькому клубу не склало великої праці довести розпочате до перемоги.

Титул чемпіонів світу серед клубів очікувано повертається в Європу (попередньому розіграші "Челсі" у фінальному матчі поступився бразильському "Корінтіансу"). Зазначимо, що шість разів титулом володіли клуби зі Старого Світла і чотири рази - з інших континентів. Всякий раз неєвропейські команди-переможці представляли Бразилію.

Додамо, що французький півзахисник "Баварії" Франк Рібері був визнаний кращим гравцем турніру.

Раніше повідомлялося, що в Марокко вперше в історії офіційних турнірів ФІФА арбітрам було дозволено використовувати балони із зникаючою фарбою для установки стінки під час штрафних ударів, що повинно було полегшити вирішення спірних ситуацій. Експеримент визнано успішним і тепер судді зможуть користуватися нововведенням і на чемпіонаті світу в Бразилії. !zn

Читайте також:

В Ріо представили офіційний м'яч бразильського мундіалю

Роналду обійшов Мессі і Рібері в "тренувальному" опитуванні від World Soccer

ФІФА збільшить розмір призових на чемпіонаті світу-2014 на третину

Влітку "Барселона" залишиться без головного тренера, - ЗМІ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі