Багаторазовий переможець «Тур де Франс» відсторонений від змагань

Поділитися
© stevart.com.ua
Триразовий переможець найпрестижнішої велогонки «Тур де Франс», іспанець Альберто Контадор відсторонений від участі у змаганнях за підозрою у вживанні допінгу. Про це у четвер, 30 вересня, повідомляють західні ЗМІ.
Триразовий переможець найпрестижнішої велогонки «Тур де Франс», іспанець Альберто Контадор відсторонений від участі у змаганнях за підозрою у вживанні допінгу. Про це у четвер, 30 вересня, повідомляють західні ЗМІ.Проба, узята в Альберта Контадора на другий день відпочинку в рамках найпрестижнішої багатоденки світу влітку цього року, дала позитивний результат на заборонений препарат «Кленбутерол». При цьому в заяві, поширеній Міжнародним союзом велосипедистів йдеться, що концентрація речовини була у 400 разів нижчою за той рівень, який визначається лабораторіями Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) як допінг. Представник іспанського велогонщика заявив, що Альберто Контадор став жертвою «зараження харчових продуктів». Як очікується, у четвер іспанець дасть спеціальну прес-конференцію у зв'язку з даним інцидентом. Раніше Альберто Контадор, пославшись на втому після довгого сезону, відмовився від участі в чемпіонаті світу з велоспорту, який стартував у середу в Австралії. Іспанець у складі команди «Астана» переміг на «Тур де Франс»-2010 у запеклій боротьбі з представником Люксембургу Анді Шлеком. «Кленбутерол», у вживанні якого підозрюють іспанця, сприяє росту м'язів, що доповнюється значним припливом сили. Серед професіоналів препарат дуже популярний у період підготовки до змагань.

За матеріалами: Бі-бі-сі, CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі