Australian Open завершився крахом ще одного фаворита - у фіналі Надаль переможений

Поділитися
Australian Open завершився крахом ще одного фаворита - у фіналі Надаль переможений © Ben Solomon/Tennis Australia
Швейцарський тенісист Станіслас Ваврінка став головною сенсацією Відкритого чемпіонату Австралії. Спочатку він у чвертьфіналі впорався з триразовим переможцем турніру, а у вирішальному поєдинку не залишив шансів видатному іспанцеві Рафаелю Надалю.

Швейцарець Станіслас Ваврінка переміг на Відкритому чемпіонаті Австралії, здолавши у вирішальному матчі замученого травмами іспанця Рафаеля Надаля 6:3, 6:2, 3:6, 6:3.

У другому сеті Надаль брав кілька медичних тайм-аутів, проте зумів продовжити боротьбу і не склав зброю в нелегкий момент. Більше того, в третій партії перша ракетка світу зумів переломити хід боротьби і перемогти. Тоді Надаль скористався певною розслабленістю суперника, до того ж у нього знову пішла подача і удари з задньої лінії. Але надалі Ваврінка контролював ситуацію і заслужено переміг.

28-річний Ваврінка вперше переграв Рафаеля, до цього він поступався йому 12 разів. Ця перша перемога Ваврінки на турнірі "Великого шолома". Раніше кращим результатом швейцарця був півфінал Відкритого чемпіонату США у 2013 році. Завдяки виграшу першого в кар'єрі Великого Шолома Ваврінка зуміє вже в найближчій версії рейтингу АТР злетіти на його третю сходинку.

Зазначимо, що до свого успіху Стан пройшов через переможні зустрічі з Андрієм Голубєвим (Казахстан), Алехандро Унамуно (Колумбія), Вашеком Поспішилом (Канада), Томмі Робредо (Іспанія), Новаком Джоковичем (Сербія) і Томашем Бердихом (Чехія). Всього за весь турнір швейцарець програв лише в п'яти сетах.

Що стосується Надаля, то для нього це була вже друга поразка у фіналі турніру - в 2012 році він програв у Мельбурні Новаку Джоковічу. Всього ж за свою кар'єру іспанець зазнав п'ять поразок у фіналах Великого Шолома з 13 здобутих титулів.

Відзначимо, що в жіночому турнірі Відкритого чемпіонату Австралії перемогу здобула китаянка На Лі, яка займає третє місце в світовому рейтингу. У фіналі вона обіграла словачку Домініку Цибулкову 7:6, 6:0. Для китаянки це вже друга перемога у Великому Шоломі. Раніше вона перемагала на Ролан Гаррос в 2011 році.

Нагадаємо, що в Austraalian Open-2014 взяло участь 5 українських тенісистів - Олександр Долгополов, Сергій Стаховський, Еліна Світоліна, Надія Кіченок і Леся Цуренко. Лише Долгополову і Світоліної вдалося подолати перше коло змагань. При цьому Світоліна зуміла дійти до третього раунду, встановивши особистий рекорд на турнірах Великого Шолома. !zn

Читайте також:

Легендарний Борис Беккер допомагає Джоковічу знову випередити Надаля

Збірна України втратила підтримки лідерів напередодні матчу Кубка Девіса

Тенісист Сергій Бубка повернувся у великий спорт після серйозної травми

Новак Джокович і Серена Вільямс вдруге поспіль названо тенісистами року

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі