Australian Open-2024: Ястремська вибила чемпіонку Вімблдону, Світоліна та Костюк стартували з перемог

Відео
Поділитися
Australian Open-2024: Ястремська вибила чемпіонку Вімблдону, Світоліна та Костюк стартували з перемог Даяна Ястремська © Jimmie48 Tennis Photography
Ще дві українки вибули з турніру.

П'ять українських тенісисток провели матчі у рамках першого кола Australian Open-2024.

Головною сенсацією стала перемога Даяни Ястремської, яка посідає 96-те місце в рейтингу WTA, над сьомою ракеткою світу Маркетою Вондроушовою з Чехії.

Українка розгромила суперницю з рахунком 6:1, 6:2. Варто зазначити, що Вондроушова є срібною призеркою Олімпіади-2020 і чемпіонкою Вімблдону-2023. У наступному колі Даяна зустрінеться з росіянкою Варварою Грачовою, яка представляє Францію.

"Недостатньо кілька секунд, щоб розповісти про те, що відбувається в Україні. Я пишаюся Україною. Пишаюся народом. Пишаюся воїнами. Коли я була в Брісбені, перед моїм матчем у будинок моєї бабусі влучила ракета. Важко було грати. Нам треба пам'ятати про війну і надавати підтримку Україні. Пишаюся тим, що я українка", – сказала Ястремська після закінчення поєдинку.

Тенісистка також залишила напис "Слава Україні" на камері оператора.

Відеоогляд матчу

Найкраща тенісистка України Еліна Світоліна (№23 WTA) у першому колі зустрічалася з австралійкою Тайлою Престон (№201 WTA) та легко розібралася з 18-річною суперницею – 6:2, 6:2.

Наступною суперницею Світоліною стане Вікторія Томова із Болгарії.

Також у друге коло пробилася 37 ракетка світу Марта Костюк, якій протистояла американка Клер Лю (№99 WTA). Українка оформила перемогу у трьох сетах – 6:3, 4:6, 6:1.

У другому раунді Костюк зіграє бельгійкою Елізе Мертенс, яка є 28-м номером рейтингу WTA.

Дві тенісистки з України завершили боротьбу на турнірі. Ангеліна Калініна програла представниці Нідерландів Аранче Рус з рахунком 1:6, 0:6, а Юлія Стародубцева не впоралася із шостою ракеткою світу Онс Жабер із Тунісу – 3:6, 1:6.

Варто зазначити, що раніше до другого кола вийшла Леся Цуренко, а з боротьби вибула Дарія Снігур.

Відкритий чемпіонат Австралії – перший із чотирьох турнірів Великого шлему, який проходить на початку сезону на кортах Мельбурну.

Раніше повідомлялося про те, що на Australian Open вперше за 25 років не виступлять одночасно дві легенди чоловічого тенісу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі