Англійський "Вест Хем" виграв Лігу конференцій

Відео
Поділитися
Англійський © West Ham United FC
Британці у вирішальному поєдинку здолали "Фіорентину".

У середу, 7 червня, у чеській Празі відбувся фінальний матч Ліги конференцій, у якому зустрічалися англійський "Вест Хем" та італійська "Фіорентина".

Британці здобули перемогу з рахунком 2:1.

У першому таймі італійська команда виглядала активніше і навіть забила гол перед перервою, але арбітр зафіксував офсайд у Йовича, який завдавав удару.

Усі голи були забиті у другій половині поєдинку. Англійці вийшли вперед на 62 хвилині. Бірагі зіграв рукою, а рефері після перегляду повтору призначив пенальті, який реалізував Бенрахма.

Досить швидко "Фіорентина" зрівняла рахунок: Бонавентура з меж штрафного майданчика спритно відправив м'яч у нижній кут воріт після пасу партнера. Коли здавалося, що попереду на команди чекає овертайм, британці провели переможну атаку: Пакета віддав пас за спини захисникам, а Боуен відгукнувся на передачу і переграв голкіпера.

"Фіорентина" – "Вест Хем" – 1:2

Голи: Бонавентура, 67 – Бенрахма, 62 (з пенальті), Боуен, 90

"Фіорентина": Терраччано, Додо, Миленкович, Раньєрі (Ігор, 84), Бірагі, Амрабат, Бонавентура, Мандрагора (Барак, 90+3), Гонсалес, Йович (Кабрал, 46), Куаме (Сапонара, 61)

"Вест Хем": Ареола, Цоуфал, Зума (Керер, 61), Агерд, Емерсон, Соучек, Пакета, Райс, Боуен, Антоніо (Огбонна, 90+4), Бенрахма (Форнальс, 76)

Попередження: Мандрагора, Миленковіч, Дункан (не на полі), Амрабат – Бенрахма, Агерд, Боуен

Відеоогляд матчу доступний за посиланням.

Клуб АПЛ завдяки цій перемозі отримав пряму путівку до групового етапу Ліги Європи сезону-2023/24. Для "Вест Хема" це перший єврокубок з 1965 року, коли команда виграла Кубок володарів кубків УЄФА. У 1999-му році клуб став одним із трьох переможців Кубка Інтертото, за який не вручався трофей.

Минулим переможцем Ліги конференцій була "Рома". Це третій за значимістю єврокубок після Ліги чемпіонів та Ліги Європи. УЄФА проводить турнір з минулого року.

Раніше повідомлялося про те, що іспанська "Севілья" виграла Лігу Європи.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі