Юнацька збірна Франції стала Чемпіоном Європи

Поділитися

Збірна Франції (U-19) в рідних стінах отримала перемогу на дев'ятому за рахунком юнацькому чемпіонаті Європи, у фінальному матчі обігравши збірну Іспанії (2:1). Долю титулу сильнішого на континенті за п'ять хвилин до фінального свистка вирішив гол Олександра Ляказетта.

Як і в півфінальному поєдинку зі збірною Хорватії, французи знову опинилися в ролі відсталими- у  дебюті відзначився Родрі. Але і цього разу «трибарвні» знайшли в собі сили відігратися: на початку другого тайму паритет відновив Жиль Сюню. Розв'язка настала за декілька хвилин до кінця, коли Олександр Ляказетт головою на дальній штанзі замкнув передачу Гаеля Какюта,чим викликав захоплення   уболівальників, що заповнили стадіон.

Шлях до вирішального матчу обидві збірні пройшли без поразок. Французи одну зустріч з чотирьох завершили внічию, тоді як іспанці відсвяткували успіх у всіх поєдинках. При цьому перед матчем тренери команд Луіс Мілья і Франсіс Смерецкі зійшлися в думці, що переможець матчу по праву завоює титул сильної команди на континенті.

Початок зустрічі залишився за збірною Іспанії, яка з перших хвилин оволоділа територіальною перевагою. Якщо перший удар Оріоля на шостій хвилині нічим для воротаря французів Абдулая Діалло не загрожував, то трохи пізніше він насилу ногами відбив постріл Серхіо Каналеса. Іспанці все частіше підбиралися до володінь Діалло, і їх гол на 18-ій хвилині виглядав цілком логічно. Даніель Пачеко з центру поля вирізав передачу на Родрі, який на швидкості увійшов до штрафної і точно пробив низом у дальній кут - 1:0.

Після гола іспанці не заспокоїлися та продовжили нагнітати натиск біля воріт суперника. Однак, тепер їх атаки виглядали не так небезпечно. Попереду в підопічних Луіса Мільї виділявся капітан Кеко, який без втоми борознив праву брівку, не даючи продиху своїм опонентам.

На початку другого тайму картина різко змінилася. оскільки на 49-ій хвилині дружина Смерецкі використала перший же голевий момент. Новоз'явлений на полі після перерви Янніс Тафе чи не першим торканням знайшов Сюню, який елегантно перекинув м'яч через голкіпера іспанців Алекса, що вийшов з воріт. Забитий м'яч пішов «трибарвним» на користь.

Ближче до кінця напруга зросла, що відобразилося на кількості фолів. Особливо щодо порушень правил «досягли» успіху іспанці, які кілька разів підряд фолили в безпосередній близькості від своєї штрафної. Однією з наданих можливостей трохи не скористався Ляказетт, що з'явився на полі в середині другого тайму, і пробив поряд зі штангою.

Успішну гру французів в другому таймі можна пояснити замінами Смерецки, оскільки і Тафе, і Ляказетт прекрасно увійшли до гри. Перший з них на 80-ій хвилині і зовсім міг вивести свою команду вперед, але Алекс відвів загрозу. Але опісля п'ять хвилин він опинився безсилий після удару Ляказетта з «другого поверху». Не меншу роль в цій атаці зіграв Какюта, який після сольного проходу першим встиг на добивання після власного удару, а потім зробив передачу на дальню штангу.

«Це був складний матч, як я і передбачав. Матч виявився розділеним на дві половини - у першому таймі перевага була в нас, у другому - в збірної Франції. Я пишаюся своїми гравцями, вони зробили все можливе. У першому таймі ми контролювали гру, проте коли французи зрівняли рахунок, ініціатива перейшла до них, особливо завдяки підтримці фанатів. У результаті все закінчилося нашою поразкою», - сказав після гри тренер збірної Іспанії Луіс Мілья.

При цьому він зазначив, що враховуючи футбол, які показали його підопічні вони заслуговували кращого.

«Ми контролювали гру до перерви, а французи випробовували складнощі. Проте поєдинок триває 90 хвилин, і в другому таймі ми просто не встигли за збірною Франції. На такому рівні, ти можеш програти матч черездрібних деталей. Як тільки суперник порівняв рахунок, він перехопив контроль за грою і почав нав'язувати нам свій ритм підтримки трибун. Ми не могли грати так само, як і до перерви. Перший тайм став демонстрацією того, як ми вже грали в цьому турнірі проти Португалії, Італії і особливо Англії. Французи ж змогли змінити хід гри, і ми не знайшли чим відповісти», - визнав наставник.

У свою чергу тренер збірної Франції Франсіс Смерецкі сказав, що його підопічні виступили «прекрасно» упродовж всього турніру.

«У нас були і важкі періоди, такі як у першому таймі цього матчу, проте ми зуміли віднайти свій ентузіазм, щедрість і характер після перерви. Хлопчики стали чемпіонами Європи, і вони заслужили це. Ми провели разом чотири роки і заслужили перемогу. У фіналі чемпіонату серед 17-річних ми іспанцям програли, але сьогодні прийшла наша черга. Сьогодні наше свято», - сказав він.

За матеріалами офіційної сайту УЄФА

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі