14-річна українка підкорила вершину Кіліманджаро - і поставила рекорд

Поділитися
14-річна українка підкорила вершину Кіліманджаро - і поставила рекорд
Відтепер Марія має право сказати, що вона зблизька бачила сніги Кіліманджаро

14-річна Марія Сахарук стала наймолодшою українкою, яка піднялася на найвищу точку Африки - знамениту городу Кіліманджаро. Її висота дорівнює 5895 метрів, і хоч сходження не вважається складним з альпіністської точки зору, фізичну форму треба мати гарну. А ще - бути готовим довгой уперто йти.

Як свідчить дівчина, загалом сходження зайняло тиждень, що теж є хорошим показником. Але для Марії це сходження стало не просто перемогою над собою - вона потрапила до Книги світових рекордів як наймолодша українка, яка досягла цієї вершини.

"Я дуже хочу присвятити цей рекорд і моє сходження всім українцям і українкам, які щодня воюють за нас, щодня відстоюють інтереси нашої країни. І роблять так, щоб я, молодь України, потім змогла будувати країну, про яку ми мріємо і яку ми хочемо", - сказала вона на пресконференції в інформаційному агентстві "Інтерфакс-Україна"

«Це не тільки моя особиста перемога, а й можливість показати всьому світові, на що здатні українці, — розповідає Марія. — Бажання досягти своєї мети і думки про боротьбу на батьківщині надихали мене не здаватися, дійти до кінця та розгорнути прапор України на вершині», – зазначила Марія Сахарук.

Кіліманджаро - найвищий стратовулкан Африки, розташований на північному сході Танзанії, найвища точка континенту.

Директорка Книги світових рекордів Ганна Крисюк зазначила, що історія 14-річної Сахарук є гарним прикладом для всього світу й правильним репрезентатором України.

"Це показує, що ми долаємо вершини, ми об'єднуємо світ довкола того, щоб допомагати Україні в різних формах, і з наймолодшого віку ми популяризуємо здоровий спосіб життя. Ми ставимо в приклад іншим, що можливо неможливе, навіть коли всі забороняють. І завдяки цьому український прапор майорить на найвищих вершинах світу, куди не кожна країна може піднятися, і долає ці вершини", - прокоментувала вона.

На думку Ганни Крисюк, дівчина може претендувати і на світовий рекорд, якщо врахувати всі труднощі та війну в Україні.

Вона також зазначила, що для фіксації рекорду було надано необхідне юридичне підтвердження.

"Ми робимо запити до всіх колег за кордоном, службі, яка надала підтверджувальний сертифікат, фотографії та відео. І експертна рада саме це бере до уваги", - наголосила вона.

Юна спортсменка не збирається зупинятися на підкоренні Кіліманджаро. Вона вже націлена на Монблан в Альпах і кілька гір у Південній Америці, зокрема Мачу-Пікчу. А це вже зовсім інший рівень підготовки, але Марія знає, що вершини чекають на неї.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі