Азаров запевняє, що нинішня зима неймовірно холодна. Синоптики думають інакше

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Таких зим не було з часів 1956 року, запевняє Микола Азаров. Синоптики не бачать нічого аномального - зими значно холодніші були всього кілька років тому.

Поточна зима - надзвичайно напружена і аномальна, таких зим не було з часів 1956 року. Про це під час консультацій із громадськістю з питань енергоефективності заявив прем'єр-міністр Україна Микола Азаров.

«Зима надзвичайно напружена і аномальна за всіма своїми характеристиками. Таких зим не було з 1956 року. Вона виявила як сильні сторони нашої енергетики, так і слабкі», - сказав прем'єр.

За його словами, до сильних сторін належить введення в дію рекордної потужності електроенергії, і ці пікові завантаження пройшли без втрат, до слабких сторін - висока енерговитратність у порівнянні з європейськими стандартами.

Нагадаємо, що раніше начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда заявив, що погодні умови останнього тижня в Україні далекі від екстремальних як за температурою, так і за тривалістю холодів.

«Наприклад, у 2006 році в Україні відзначалися температури значно нижчі і навіть було зафіксовано абсолютний мінімум для всієї території України за всю історію метеорологічних спостережень - мінус 42 градуси у Луганську. І тривалість цього періоду була майже два місяці (січень-лютий). Таким чином, і за тривалістю це абсолютно не є чимось екстраординарним", - додав начальник Укргідрометцентру.

Тим не менше, через морози у кінці січня в Україні вже загинули 135 осіб. !
zn

Читайте також

За останні 25 років зимова температура в Україні підвищилася на 2 градуси

Україна за кількістю смертей від холоду обігнала Росію і всю Європу

Аварія на Запорізькій АЕС створила форс-мажорні умови для української газової галузі

Азаров повідомив прогноз погоди на завтра

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі