"Свобода" має намір повернути графу "національність". Комуністи підтримують

Поділитися
За повернення в документи графи "національність" (яка містилася в паспортах радянського зразки) виступають як представники опозиції, так і Комуністична партія.

ВО "Свобода" має намір реалізувати свою передвиборчу обіцянку і вже на наступному тижні внести до парламенту законопроект про повернення графи "національність" у паспорт. У цьому націоналістів готові підтримати комуністи.

"Графа "національність" повинна фігурувати тільки у паспорті, а у свідоцтві про народження дитини слід вказувати національність її батька і матері, як це було раніше", - заявив виданню "КоммерсантЪ-Украина" заступник голови парламентської фракції "Свобода" Андрій Мохник.

У Компартії не виключають своєї участі у голосуванні за подібні законопроекти.

"Це повернення до радянського досвіду! В опозиції, звичайно, змагаються в тому, хто з них більш національно орієнтований, але думаю, що як українці, так і представники національних меншин хотіли б вказувати національність у документах - це збереження їхньої національної самоідентифікації", - зазначив народний депутат від КПУ Олександр Голуб.

Втім, у Партії регіонів не згодні з цією думкою.

"У Радянському Союзі ідентифікація за національною ознакою часто була обмежувальним чинником у кар'єрі та інших сферах. У посвідченнях особистості більшості європейських країн вказується тільки громадянство, а не етнічне походження, не думаю, що повернення "п'ятої графи" таке важливе", - пояснив народний депутат від ПР Олег Зарубінський.

Нагадаємо, графа "національність" містилася у паспортах радянського зразка і була скасована в 1996 році при переході на паспорти незалежної України. У затвердженій формі свідоцтва про народження, виданому в часи СРСР, національність дитини не вказувалася. !zn

Читайте також:

Мін’юст дозволив називати євреїв «жидами»

Тимошенко закликала «Батьківщину», «Свободу» і «УДАР» підписати декларацію про створення опозиційної коаліції в Раді

«Свобода» пообіцяла будь-якими методами заглушати в Раді російську мову

Свободівці не налаштовані бити в Раді комуністів: Це смішно, вони старенькі люди

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі