Росія має намір заборонити віддавати дітей на усиновлення у США

Поділитися
Росія має намір заборонити віддавати дітей на усиновлення у США © ГУ МНС в м.Києві
Держдума Росії збирається 19 грудня прийняти відповідь на підписаний президентом США Бараком Обамою "закон Магнітського"​​.

Держдума РФ готова підтримати введення заборони на усиновлення російських дітей громадянами США, заявив віце-спікер Держдуми, секретар генради "Единой России" Сергій Невєров.

Пряма заборона на усиновлення дітей з Росії американцями почала обговорюватися у РФ в якості відповіді на прийнятий у США "закон Магнітського".

19 грудня російський парламент має намір ухвалити законопроект "Про заходи впливу на осіб, причетних до порушення прав громадян Російської Федерації", що є відповіддю на "акт Магнітського".

У первинному варіанті документа пропонується ввести заборону на в'їзд на територію РФ громадян США, які здійснили злочини щодо російських громадян, які перебувають за кордоном, або причетних до їх здійснення.

До другого читання "Единая Россия" підготувала масштабні поправки в документ, серед яких - можлива пряма заборона на всиновлення російських дітей американцями.

Іншою поправкою пропонується, щоб під санкції потрапляли не лише порушники прав росіян, але всі причетні до порушення "основоположних прав і свобод людини". Зокрема, таке формулювання дозволить включити у "чорний список" посадовців, причетних до тортур у в'язниці Гуантанамо.

Нагадаємо, обидві палати Конгресу США схвалили законопроект про скасування поправки Джексона-Веніка, яка перешкоджала вільній торгівлі з Росією, але одночасне введення «закону Магнітського», після чого документ підписав президент Барак Обама.

Прийнятий закон передбачає візові та фінансові санкції щодо російських чиновників, причетних, на думку Вашингтона, до смерті юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського в СІЗО і до інших порушень прав людини. !zn

Читайте також:

Росія підготувала свій «чорний список» нев’їздних американців

У ЄС замислюються про санкції до України за прикладом «списку Магнітського»

Москва відповіла на «закон Магнітського»: У США думають, що «холодна війна» не закінчилася

Росія розкритикувала Євросоюз за неповноцінну демократію та порушення прав людини

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі