Рада не розглядатиме 20 жовтня проект держбюджету-2021

Поділитися
Рада не розглядатиме 20 жовтня проект держбюджету-2021 © Василь Артюшенко, ZN.UA
Разумков розповів, коли народні депутати можуть розглянути проект державного бюджету на наступний рік.

Верховна Рада не буде розглядати 20 жовтня проект держбюджету на 2021 рік. Спікер парламенту Дмитро Разумков прогнозує, що проект державного бюджету на наступний рік розглянуть на початку листопада, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сподіваюся, найближчим часом він (проект держбюджету до першого читання) буде підготовлений, і після того, як відбудуться вибори, і ми, згідно з планом графіка нашої роботи ми ровернемось до Верховної Ради з 3 листопада. І я впевнений, що ми зможемо розглянути це законопроект", - заявив Разумков під час засідання погоджувальної ради.

Спікер парламенту також закликав комітети Ради і уряд "оперативно доопрацювати" проект держбюджету-2021 для того, щоб народні депутати змогли вчасно проголосувати за документ.

"Зараз 20-го ми його не зможемо розглянути, але щоб ми скоротили терміни при підготовці його, і прийняття його, щоб ми в новий рік зайшли з нормальним бюджетом, наскільки це можливо в цих непростих умовах", - зазначив Разумков.

За його словами, проект держбюджету на наступний рік не змогли підготувати до розгляду в першому читанні через непросту ситуацію з коронавірусом, в тому числі і в українському парламенті. Разумков також нагадав, що минулої п'ятниці з технічних причин не відбулося засідання бюджетного комітету Ради, і "згідно з чинним законодавством, документ, який ми повинні були розглядати завтра, не готовий... тому що і народні депутати з ним ще не познайомилися, і комітет ще не прийняв відповідне рішення ".

Нагадаємо, 30 вересня Верховна Рада проголосувала за те, щоб 1 і 2 жовтня, а також з 5 по 9 жовтня працювати в комітетах, а не в сесійній залі, як це було заплановано спочатку. У жовтні народні депутати планували зібратися тільки 20 жовтня для того, щоб розглянути законопроект про держбюджет-2021.

При цьому раніше повідомлялося про те, що народні депутати направили вже понад 2400 поправок до проекту держбюджету на наступний рік. Водночас в "Голосі" повідомили, що профільний комітет Ради схвалив поправки до держбюджету, які передбачають збільшення витрат на медицину.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі