Профільний комітет рекомендував Раді прийняти законопроект 5600

Поділитися
Профільний комітет рекомендував Раді прийняти законопроект 5600 © Василь Артюшенко, ZN.UA
Засідання тривали майже 25 годин

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував Верховній Раді прийняти у другому читанні ресурсний законопроєкт 5600, до розгляду якого комітет приступив в понеділок, 13 вересня.

«Після майже 25-ти годин засідань податковий комітет Ради проголосував до другого читання №5600. За 22, утрималися четверо», — повідомив заступник голови комітету Ярослав Железняк.

Як повідомила народний депутат Ніна Южаніна за підсумками засідання комітету в п'ятницю, народні депутати запропонували підтримати збільшення рентної плати за користування радіочастотним ресурсом на 5%, що повинно забезпечити додаткові 100 млн грн надходжень до бюджету.

«Переглянули ставки рентної плати на залізну, марганцеву руду за шкалою, яка була передбачена в законопроєкті. Вони такими ж і залишаться, мінус витрати на логістику (доставку, перевезення, транспортування). За фактом зменшили — втрати бюджету складуть понад 2 млрд грн від сьогоднішніх доходів (планувалося +4 млрд грн). Так законопроєкт став не деолігархічним, як анонсувалося. Що і треба було довести», — заявила Южаніна.

За словами народного депутата, комітет також підтримав підвищення ставки екологічного податку за розміщення відходів незалежно від класу і рівня їх небезпеки на 10%.

«Залишили норму про те, що підакцизний товар, щодо якого у суб'єктів роздрібної торгівлі виявлено нестачу за підсумками інвентаризації, вважається проданим і оподатковується... Відмовилися від скандальної пільги по акцизу на податок на «зелену» енергетику, що спочатку була в законопроєкті», - вказала Южаніна.

«Також, щоб уникнути проблем з розрахунками проголосували за зменшення фінансового результату до оподаткування у виробника на суму неотриманих розрахунків від покупця електроенергії з поновлюваних джерел. Ця норма буде діяти з 1 січня 2022 до 1 січня 2024-го», — додала вона.

Крім цього, комітет пропонує підтримати поправку, яка виключає виробників м'яса птиці зі спрощеної системи оподаткування.

«Для них, за виключення виробників курятини, буде передбачено пільги зі сплати податку на прибуток на п'ять років», — сказала парламентарій.

Раніше повідомлялося, що Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки рекомендував народним депутатам прийняти в другому читанні законопроєкт №5599 про деолігархізацію.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі