Посол України в Японії розповів, як виправляли карту України без Криму на сайті МОК за день до відкриття Олімпіади 2020

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Посол України в Японії розповів, як виправляли карту України без Криму на сайті МОК за день до відкриття Олімпіади 2020
Дипломат нагадав, що Японія не визнавала, не визнає й не визнає окупацію Криму.

23 липня на сайті Міжнародного олімпійського комітету (МОК) прибрали скандальну карту, на якій окупований Росією Крим був відділений від материкової України кордоном. Посол України в Японії Сергій Корсунський в коментарі ZN.UA розповів, як в цьому інциденті спрацювала команда українських дипломатів.

"Карта з'явилася на сайті МОК, присвяченому, в тому числі й нинішній Олімпіаді. За день до відкриття Олімпійських ігор виявилося, що на розміщеній в розділі «Розклад і результати» карті Крим відділений від України лінією кордону.

МЗС України звернуло нашу увагу на цей факт. Посольство України в Японії направило відповідну інформацію в МЗС Японії. Також відреагувало і наше посольство у Швейцарії, оскільки штаб-квартира МОК розташована в цій країні. Цим питанням займався і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба", - сказав ZN.UA Сергій Корсунський в телефонному коментарі в п'ятницю.

Дипломат також звернув увагу адміністраторів сайту на цю ситуацію.

"Через три години після наших дій карта зникла з сайту, а ще години через три вона вже знову з'явилася, але вже виправлена: лінія кордону між Україною і Кримом зникла. Так цей сайт зараз і функціонує", - додав посол.

Організатори поки не пояснили Корсунському, чому сталася ця помилка на сайті МОК, проте дипломат підкреслив, що Україна такі речі не упускає і звичайно далі відстежуватиме.  

"Хочу також зазначити, що Японія не визнавала, не визнає й не визнає окупацію Криму. Про це навіть не може бути й мови. Японія виступає за територіальну цілісність України та дуже принципово ставиться і до силової зміни кордонів, і до обмежень мореплавання. Що стосується Чорного та Азовського морів, то Японія добре розуміє, що відбувається, тому що схожа ситуація тут в регіоні зі Східнокитайським і з Південнокитайським морем", - нагадав посол України в Японії.

Раніше глава української дипломатії Дмитро Кулеба повідомив, що Міжнародний олімпійський комітет вибачився за допущену помилку.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі