Опозиція запропонувала створити у Раді спецкомісію для захисту конституційного ладу

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
За задумом опозиції, Тимчасова спеціальна комісія парламенту повинна скасувати закони, що суперечать Конституції, а також «ліквідувати фактично створену монархію Януковича».

Фракції Об'єднаної опозиції пропонують створити у Верховній Раді Тимчасову спеціальну комісію (ТСК) з питань захисту конституційного ладу в Україні. Про це під час круглого столу з питань внесення змін до Конституції заявив один з лідерів Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк.

«Опозиція пропонує і вимагає створити Тимчасову спеціальну комісію з питань захисту конституційного ладу», - сказав Яценюк.

Він зазначив, що основний мотив створення цієї комісії - зобов'язати всі гілки влади виконувати чинну Конституцію.

Окрім того, додав Яценюк, ця комісія повинна ліквідувати фактично створену монархію президента України Віктора Януковича.

Він зауважив, що за останні роки парламент прийняв такі зміни до чинного законодавства, які зовсім не відповідають Конституції.

У проекті постанови про утворення спецкомісії зазначено, що ТСК повинна внести на розгляд парламенту проект закону про скасування деяких законів України, положення яких суперечать Конституції і створюють дисбаланс між гілками влади в інтересах президента.

Яценюк також сказав, що спецкомісія до завершення повноважень ВР поточного скликання повинна підготувати концепцію основних змін до Конституції України, які відіб'ють основні принципи демократичного ладу і правової держави.

Нагадаємо, що у червні почала працювати створена Януковичем Конституційна асамблея, яка повинна підготувати зміни до конституції. Представники опозиційних партій відмовилися увійти до її складу. !zn

Читайте також:

Конституційна реформа: більшість українців хочуть поміняти не Конституцію, а владу

Тільки кожен восьмий українець вірить, що нова Конституція покращить ситуацію у країні

Партія регіонів має намір вписати двомовність до Конституції

Асамблея підготує зміни до Конституції до початку 2014 року

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі