Обвинувачений у замаху на Путіна змінив свідчення

Поділитися
© hvatitbuhat.info
Несподіваний поворот стався у справі про підготовку замаху на президента РФ Володимира Путіна. Виданий Україною і звинувачений в цьому злочині ФСБ Ілля Пьянзін дав свідчення про те, що був усього лише мимовільним свідком організації злочину.

Обвинувачений у підготовці замаху на президента Росії Володимира Путіна громадянин Казахстану Ілля Пьянзін, якого доставили у суботу в Москву, змінив свої свідчення

"Після того як слідчий пред'явив Пьянзіну звинувачення у підготовці посягання на життя держдіяча Путіна, бандитизмі, зберіганні і виготовленні зброї та боєприпасів (статті 277, 209, 222 і 223 КК РФ), арештант сказав, що був свідком усіх інкримінованих злочинів, але винним за жодним з пунктів себе не визнає", пише «Комерсант-Україна».

Від надання свідчень 25 серпня арештант відмовився, пославшись на втому після перельоту. Однак він пообіцяв дати свідчення щодо діяльності організованої його приятелями екстремістського осередку найближчим часом.

За даними з близьких до слідства джерел, на допиті, що відбувся 27 серпня, Пьянзін розповів слідчому про всі відомі йому обставини створення терористичного осередку в Одесі і підготовки запланованих нею злочинів.

За його версією, він був лише мимовільним співучасником злочинної діяльності, організованої його приятелем і сусідом по квартирі чеченцем Русланом Мадаєвим.

Нагадаємо, Пьянзін - один з підозрюваних у підготовці замаху на президента Росії Володимира Путіна - був доставлений минулої суботи з України у Москву спецлітаком. За інкримінований злочин він може отримати від 20 років в'язниці до довічного ув'язнення.

Сама ж новина про відвернений замах на Путіна з'явилася в кінці лютого, коли співробітники російських і українських спецслужб затримали в Одесі уродженця Грозного Адама Осмаєва і громадянина Казахстану Іллю Пьянзіна. Виявити їх допомогла випадковість: у ході виготовлення вибухових пристроїв один з них спрацював.

Затримані перебували в міжнародному розшуку. З їхніх свідчень стало відомо, що привести у виконання злочинний задум вони збиралися у Москві одразу після виборів глави держави 4 березня. !zn

Читайте також:

Адвокати підозрюваного в підготовці замаху на Путіна не встигли оскаржити в Євросуді його екстрадицію

Україна не видасть підозрюваного в замаху на Путіна до рішення Євросуду


Підозрюваний в замаху на Путіна попросить притулку в Грузії та Фінляндії

Україна призупинила екстрадицію підозрюваного в замаху на Путіна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі