Литвин за 8 років у Раді втомився бути спікером

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Володимир Литвин більше не хоче бути спікером Верховної Ради. Він заявив, що за 8 років роботи у парламенті на цій посаді він втомився і від нього втомилися, а також, що пора йти.

Глава Верховної Ради VI скликання Володимир Литвин не претендуватиме на посаду спікера в парламенті нового скликання. Про це він заявив під час засідання робочої групи з підготовки роботи нового парламенту.

«Я вісім років був головою Верховної Ради. Скажу відверто, я вже й втомився, і, скажу відверто, і від мене втомилися. Це той момент, як мені бачиться, коли потрібно піти», - сказав він.

Він підкреслив, що це усвідомлене рішення, яке було прийнято давно. «Для мене це питання не стоїть, і це була не гра, коли я більше місяця тому вже про це говорив. Це - моє внутрішнє рішення. Я не скажу, що це було просте рішення, але це - відповідальне рішення», - додав він.

Нагадаємо 3 грудня Литвин заявив, що з ним не вели переговори про можливість його переобрання на посаду в наступному складі парламенту. Він зазначив, що в наступному складі парламенту хоче працювати в Комітеті з питань освіти і науки.

Як відомо, Володимир Литвин обраний народним депутатом Верховної Ради 7-го скликання у мажоритарному окрузі в Житомирській області.

Чинний глава Верховної Ради раніше прогнозував, що питання про обрання спікера парламенту наступного скликання вирішиться у перший же день його роботи.

У Партії регіонів серед ймовірних претендентів на цей пост називали міністра юстиції Олександра Лавриновича та голову парламентської фракції ПР Олександра Єфремова. !zn

Читайте також:

Литвин попрощався з депутатами: Спасибі, що в спину не вистрілили

Перше засідання нової Ради відвідають 300 гостей, в тому числі чотири президенти

Литвин упевнений, що його місце в новій Раді займуть на першому ж засіданні

Кількість охочих примкнути до регіоналів у новій Раді не збільшилася: їх, як і раніше 223

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі