ГПУ не надала Кучмі висновки експертизи "плівок Мельниченка"

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Другий президент України (1994-2005) Леонід Кучма заявив, що Генеральна прокуратура поки не надала висновки експертів про автентичність «плівок Мельниченка».

Про це він повідомив після допиту в Головному слідчому управлінні Генпрокуратури.

Він зазначив, що їм віддали якісь додаткові старі експертизи, а ту експертизу, яка звучала в інтерв'ю першого заступника генпрокурора (Рената Кузьміна - ред.), не дають у зв'язку з тим, що її поки немає.

При цьому Л.Кучма засумнівався в тому, що можуть бути однозначні висновки про автентичність «плівок Мельниченка».

«Слухайте, взагалі я можу сказати, що експертам, які можуть зробити однозначно такий висновок, треба дати Нобелівську премію», - пояснив він.

Л.Кучма
нагадав, що стосовно «плівок Мельниченка» була одна українська експертиза, дві - зарубіжні, німецькі. «Якщо там немає позитивного висновку, то раптом швидко якось з'являється, що усі голоси належать мені, Ю.Кравченку, В.Литвину, Л.Деркачу і всім іншим».

Нагадаємо, 6 квітня перше заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявив, що судово-фоноскопічна експертиза записів екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка встановила голоси Леоніда Кучми, Юрія Кравченка, Володимира Литвина і Леоніда Деркача.

22 березня перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що аудіозаписи екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка визнано речовими доказами у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

11 квітня американський адвокат Л.Кучми Алан Дершовіц заявив, що головний аргумент захисту екс-президента Л.Кучми полягає в тому, що «плівки Мельниченка» не є автентичними.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі