Економіст закликав народних депутатів не голосувати за шкідливі правки до законопроєкту №4358

Поділитися

Боротьба із вживанням тютюну шляхом підвищення акцизних ставок та абсурдними обмеженнями на кшталт заборони викладки товарів у вітринах чи запровадження стандартної пачки призведе до збільшення обсягів тіньового обороту тютюнових виробів, який і без цього зростає карколомними темпами. Таку думку під час круглого столу в Укрінформі «Осінній порядок денний Верховної Ради: чого очікувати малому бізнесу» висловив політичний голова експертно-аналітичної ради Українського аналітичного центру Борис Кушнірук.

«У контексті комітетського законопроєкту 4358 деякі народні депутати продовжують проштовхувати абсурдні правки. Зокрема, закликають «казати більше правди про тютюнові вироби» шляхом розміщення інформації для споживача на одному плакаті в текстовому форматі чорного кольору на білому фоні про наявні в продажу тютюнові вироби та ціни на них. Іншими словами, інформація має бути надрукованою шрифтом 7 розміру, який неможливо розгледіти. Це відображає нерозуміння народними депутатами реальних, міжнародно визнаних методів боротьби з тютюнопалінням. Встановлення все більших обмежень, які не відповідають європейським стандартам та директивам, неминуче призведе до закриття легального бізнесу і зростання тіньового ринку тютюнових виробів», - сказав Борис Кушнірук.

Експерт також наголосив на необхідності законотворцям бути готовими до можливих глобальних економічних загроз як в Україні, так і світі, пов’язаних не лише з пандемією. Саме тому депутатам варто не створювати тиск на малий та середній бізнес, завдання якого забезпечувати робочі місця доходи найманих працівників та їхніх родин.

«Якщо народні депутати збираються вносити правки до комітетського проєкту №4358 з голосу і впроваджувати абсурдні обмеження у сфері роздрібної торгівлі,  вже з 1 січня наступного року ми неминуче зіштовхнемось з величезною кількістю проблем, з якими вже добре знайомі. В результаті, відчувши моментальні негативні наслідки від своїх рішень, народні депутати почнуть ухвалювати нові рішення, скасовуючи попередні. Адже попередні рішення були настільки абсурдними і шкідливими для економіки, що законотворці будуть змушені визнавати ці величезні ризики не тільки для економіки, а й для його особистого рейтингу і сприйняття в суспільстві», - завершив економіст.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі