Зеленський зустрівся з прем'єром Індії

Поділитися
Зеленський зустрівся з прем'єром Індії © Володимир Зеленський / Telegram
Говорили, зокрема, про підготовку до Саміту миру.

Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 14 червня, зустрівся з прем’єром Індії Нарендрою Моді в межах робочого візиту до Італії для участі в саміті лідерів країн G7. Про це повідомила пресслужба Зеленського в Telegram.

За словами українського президента, з Моді вони обговорили розвиток двосторонніх відносин між Україною й Індією та розширення торгівлі, зокрема в контексті функціонування чорноморського експортного коридору. 

Також двоє лідерів розглянули можливість обміну досвідом використання нових технологій у галузі сільського господарства.

Під час зустрічі обговорювалася й тема підготовки та пункти порядку денного Саміту миру, який відбудеться у Швейцарії. Зеленський подякував лідеру Індії за спрямування на Саміт миру делегації високого рівня.

Повідомлялося, що Індія візьме участь у Саміті миру, який відбудеться 15-16 червня. Моді, коментуючи участь його країни, заявляв, що Індія має намір донести голос Глобального Півдня на всіх важливих самітах, які просувають порядок денний глобального миру, безпеки й розвитку.

Під керівництвом Моді Індія позиціонує себе як глобальний гравець, який може бути посередником між Заходом і Росією щодо війни РФ проти України.  Водночас Росія залишається найбільшим постачальником зброї до Індії, попри нещодавні зусилля Нью-Делі диверсифікувати поставки. Країна також стала провідним покупцем російської нафти зі знижками після того, як РФ на тлі санкцій Заходу перенаправила поставки.

Поділитися
Дивіться спецтему:
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі