Довибори в Раду: у Херсонській області переміг кандидат від "Слуги народу" Козир

Поділитися
Довибори в Раду: у Херсонській області переміг кандидат від © Kherson.net.ua
За нього проголосувало 64,38% виборців.

Центральна виборча комісія опрацювала 100% дільничних протоколів на  проміжних виборах народних депутатів до Верховної Ради України в одномандатному окрузі № 184.  Перемогу здобув кандидат від "Слуги народу" Сергій Козир, якого підтримали   64,38% виборців.

Друге місце посів Ігор Йосипенко від "Європейської солідарності". За нього відалли свій голос 14,33% виборців. На третьому місці –  Катерина Одарченко від "Національної платформи" з  результатом 5,81%. Четверте місце зайняв новопризначений голова Херсонської ОДА Геннадій Лагута – 5,26%.  Після призначення головою ОДА Лагута, незадового до виборів, відмовився брати у них участь, проте його кандидатура залишилася у виборчому списку.

Рух ЧЕСНО зазначає, що такий відсоток голосів Козир отримав завдяки тому, що за кілька днів до голосування його конкурент Геннадій Лагута з партії «Нам тут жити» очолив Херсонську обласну держадміністрацію. Його призначили на вказану посаду в обмін на підтримку провладного кандидата в народні депутати.

Позачергові вибори 31 жовтня проводили через дострокове припинення повноважень депутатів-мажоритарників Ігоря Колихаєва та Олександра Скічка. Обраний в окрузі №184 Ігор Колихаєв склав із себе повноваження у зв'язку з обранням міським головою Херсона, а Олександр Скічко – у зв'язку з призначенням головою Черкаської обласної державної адміністрації.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі