Ось і підійшла до кінця осінь, а з нею й запаси вітамінів у нашому організмі. Вже не за горами аві-таміноз і епідемія грипу, а також інші «принади» зимового періоду. Де ж знайти панацею від усіх цих напастей і вийти на весняно-фінішну пряму з гордо піднятою головою? Звісно, ліки ліками, але ж хочеться натурального й максимально корисного і для організму, і для шкіри, і для фізичної форми. У цьому випадку роль «живого» еліксиру відіграє натуральний сік, завдяки якому організм отримує всі необхідні вітаміни.
Не секрет, що найбільший асортимент якісних соків, нектарів і морсів випускає одна з провідних компаній «Вімм-Білль-Данн», девіз якої — «Смак здорового життя». Вперше сік цієї компанії з веселою усміхненою тваринкою на упаковці з’явився 1994 року й відразу став популярним, бо продукти такої високої якості, вироблені «власними силами», тоді ще були новинкою. Шість років тому компанія випускала сім видів соків, тому їх і назвали «J7». Тепер їхній асортимент розширився до двадцяти двох. Зараз вибір соків і нектарів, які продукує «Вімм-Білль-Данн», величезний, а морси з ягід є унікальним продуктом на світовому ринку.
Весь асортимент соків «Вімм-Білль-Данн» натуральний, але який сік для чого пити — ось питання. Спробуємо розібратися.
Апельсиновий сік багатий на бета-каротин і вітамін С, який підвищує опірність організму до хвороб.
Яблучний сік містить вуглеводи, мікроелементи й органічні кислоти, що сприяють правильному обміну речовин і зміцненню серцево-судинної системи.
Томатний сік стимулює утворення шлункового соку, покращує діяльність серця, а високий вміст кислот активізує обмін речовин.
Ананасовий сік підтримує роботу печінки й нирок. Унікальна природна речовина «бромелайн», присутня лише в ананасовому соку, омолоджує організм і перешкоджає утворенню зайвої ваги.
Виноградний сік багатий на глюкозу й корисний при виснаженні нервової системи та спаді сил. Крім того, він знижує рівень холестерину в крові, очищаючи її.
Грейпфрутовий сік є зміцнювальним дієтичним продуктом. Він покращує процес травлення й тонізує весь організм, допомагаючи позбутися застуд.
Вишневий сік корисний для роботи серця, а також активно впливає на кровоносні процеси й перетравлення страви в організмі.
Абрикосовий нектар добре впливає на пам’ять.
Грушевий сік містить необхідну для організму клітковину й пектин.
Нектар із тропічних фруктів дозволяє отримувати збалансований склад усіх необхідних людині вітамінів, бо містить сік багатьох фруктів.
Яблучно-морквяний сік славиться тим, що містить бета-каротин, який сприяє поліпшенню зору, корисний при авітамінозі, великих фізичних і розумових навантаженнях, а також при загальному спаді сил. Крім того, підтримує роботу печінки, нирок і серця.
Особливу увагу в зимові місяці слід звернути на ягідні соки, нектари й морси. Наприклад, морси «Чудо-Ягода» справляють прямо-таки цілющий вплив на наш організм. Вони містять рекордну кількість вітамінів, які підвищують імунітет, корисні для профілактики застудних захворювань, зміцнюють нервову систему, активно впливають на кровоносні процеси.
Традиційно висока якість і невисокі ціни характеризують і лінію соків «100% Gold Premium». Цього року її асортимент обновився нектарами з малини, суниці, червоної смородини і полуниці. Ці ягоди містять багато вітамінів, посідаючи друге місце після шипшини, чим корисні для профілактики застудних захворювань. А починати цю профілактику потрібно якомога швидше, випиваючи склянку соку вранці й увечері.