Львівські бізнесмени скаржаться, що їх відсторонили від підготовки до Євро-2012

Поділитися
© kosmostar.com

Львівський бізнес було повністю усунено від участі в проектах, пов'язаних з підготовкою до Євро-2012, заявив в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» голова комісії фінансів та планування бюджету Львівської міськради Яромир Самагальський.

«Проблема в тому, що весь львівський бізнес був усунений від участі в роботах, пов'язаних з Євро-2012. Навіть залізобетонні вироби ввозили з-за меж Галичини», - сказав він в інтерв'ю агентству.

За словами голови комісії, депутати неодноразово зверталися до мера Львова Андрія Садового з вимогою включити львівські фірми в будівельні роботи на стадіоні, в аеропорту і на будівництві доріг, але, як стверджує депутат, всі ці звернення були проігноровані.

На його думку, так сталося в зв'язку з «злочинною бездіяльністю міського голови».

«Я бачу в цьому злочинну бездіяльність міського голови Львова. Ось зараз нам кажуть, мовляв, Кабмін врятував проведення Євро у Львові. По факту це так, але за які гроші? За наші ж гроші нас і врятували, адже стадіон, вартість якого на початку перевищувала 600 млн грн, у результаті виріс у ціні майже до 3 млрд», - сказав депутат.

Самагальський також повідомив, що був на нараді мера і львівських будівельних фірм, які заявляли, що «у них є фінансова підтримка, матеріально-технічна база і кадри для того, щоб побудувати стадіон». «Але в результаті їх усунули - спочатку одна фірма, тих, що були при владі, потім - інша. І тепер нам з превеликою радістю говорять, що львівський бізнес запрацює на продажі шоколадок і кави для туристів», - обурений голова комісії.

За його словами, відсторонення львівського бізнесу від участі в проектах, пов'язаних з Євро-2012, призвело до того, що місцевий бізнес втратив шанс на розвиток. «Якщо б місцеві підприємства були залучені до участі в таких масштабних проектах, то це стало б поштовхом до з розвитку з одного боку, а з іншого - імпульс для розвитку отримало б і саме місто у вигляді податків і заробітних плат співробітників. Але це не відбулося», - підкреслив Самагальський. !zn

Читайте також:

Американський посол порадив Україні поліпшити інвестиційний клімат


Янукович переконаний, що йому вдалося зменшити тиск на бізнес «на 5,5%»

Російському бізнесу в Україні заважають конфлікти з силовиками та податковою

Інвестори негативно оцінюють інвестклімат в Україні і не чекають його поліпшення

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі