Житловий кодекс можуть прийняти вже в першому півріччі-2011

Поділитися
© ZN.UA
Заступник голови комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Ігор Лисов сподівається на ухвалення парламентом Житлового кодексу та передання його на підпис президентові вже в першому півріччі 2011 року.
Заступник голови комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Ігор Лисов сподівається на ухвалення парламентом Житлового кодексу та передання його на підпис президентові вже в першому півріччі 2011 року."У першому півріччі наступного року наш комітет подасть до парламенту документ (проект Житлового кодексу - ред.) в остаточній редакції, далі - справа за Радою", - сказав він на прес-конференції в Києві у понеділок, 20 грудня. Лисов відзначив, що його комітет підготував проект Житлового кодексу до другого читання, і буде рекомендувати парламенту розглянути його і в третьому читанні, оскільки є низка суперечливих питань. "Комітет запропонує Верховній Раді провести третє читання, більшість статей не викликає зауважень і ці статті пройдуть у другому читанні, а ті статті, які сьогодні викликають зауваження, соціальні нюанси - потребують додаткового вивчення і будуть направлені на третє читання", - повідомив він. Нагадаємо, ВР розглядала проект Житлового кодексу і затвердила його в першому читанні 6 листопада 2009 року. Як зазначив парламентарій, профільний комітет, допрацьовуючи даний документ, створив робочу групу, яка розглянула 549 зауважень, які надійшли від народних депутатів. Із них 310 були повністю враховані, 56 - "враховано частково", 121 - "редакційно враховані". Лисов нагадав, що на сьогоднішній день Україна живе відповідно до Житлового кодексу неіснуючої держави, який був прийнятий ще у 1983 році. Депутат зазначив, що прийняття нового ЖК дозволить привести у відповідність чинне законодавство у цій сфері до вимог Конституції.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна, РБК-Украина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі