Через подорожчання продуктів і зниження доходів українські сім'ї вже протягом п'яти років стабільно переходять на дешеві продукти. Так, згідно з офіційною статистикою, помітно знизилося споживання соків і газованих мінеральних вод - на 30 і 26% відповідно.
М'яса громадяни стали їсти більше - 51,2 кілограма на рік на людину у 2011-му проти 45,7 кілограма у 2007-му, проте це пояснюється масовим переходом м'ясопереробних підприємств на більш дешеву курятину. Споживання свинини залишилося відносно стабільним - 11,7 кілограма на рік в 2007-му і 10,4 кілограма на рік у 2011-му. У той же час частка яловичини скоротилася у 2,7 рази - з 9 кілограмів на рік на людину до 3,3.
Збільшення цін на молочну продукцію також призвело до помітного скорочення обсягів її споживання. За минулу п'ятирічку продажі сирів впали на 25%, вершкового масла - на 24%, кисломолочних продуктів - на 11%. У той же час, в раціоні населення збільшилася частка дешевих овочів, наприклад, картоплі та баштанних - приріст 8 і 37% відповідно. !zn
Читайте також:
У пошуках хороших новин Азарову довелося повернутися у 2006 рік
Українці виростили картоплі у 4 рази більше, ніж потрібно
Азаров порівняв ціну яєць взимку і восени. Виявилося, що вони подешевшали на 28%