Янукович вимагає активніше сприяти розвитку підприємництва

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Президент вважає, що актуальним завданням у поточному році має стати прискорення реформування національної економіки. А стрижнем економічних реформ, як і раніше, повинні залишатися дерегуляція та сприяння розвитку підприємницької діяльності.

Актуальним завданням 2012 року є прискорення реформування національної економіки і соціальної системи. Про це Віктор Янукович заявив у вступному слові до щорічного послання президента України до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України.

Глава держави підкреслив, що базовими пріоритетами в цьому процесі повинні стати забезпечення сталого економічного зростання у непростих світових умовах, підвищення соціальних стандартів, збільшення реальних доходів працівників та загальне покращення якості життя громадян.

Першочергового значення у контексті перебудови соціально-економічної сфери, на думку президента, набувають подальша структурна трансформація національної економіки, підвищення її конкурентоспроможності та стійкості до спадів світової кон'юнктури.

«Це насамперед передбачає сприяння розвитку підприємництва. Створення вільного середовища для розкриття підприємницького потенціалу суспільства, лібералізація і дерегуляція підприємницької діяльності повинні залишатися стрижнем економічних реформ», - підкреслив Янукович.

Президент висловив переконання, що покращення бізнес-клімату буде стимулювати зростання економіки, розвиток внутрішнього ринку, створення нових робочих місць.

При цьому він висловив думку, що зняття адміністративних бар'єрів та посилення правових гарантій інституту власності позитивно вплинуть на залучення внутрішніх і зовнішніх інвестицій. Також зниження адміністративного і фіскального тиску на суб'єктів підприємництва сприятиме подальшій детінізації економіки та збільшенню доходів державного бюджету. !zn

Читайте також:

Цікава реформістика, або Чому влада не хоче і не може робити реформи?

Реформування ринку електроенергії в Україні: кому вершки, а кому корінці...

Стрижень реформ, або Як істотно підвищити ефективність реформування в інтересах усіх громадян України

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі