В Україні зберігається тенденція зростання цін на торішню моркву. Це сталося через вичерпання запасів моркви у місцевих господарствах та високий попит на цей овоч. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.
Фермери, у яких ще залишились запаси торішньої моркви, підвищують відпускні ціни на неї.
Станом на 9 травня, українські фермери готові відвантажувати якісну моркву по 9-15 грн/кг ($0,23-0,38/кг), що в середньому на 26% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.
Ключові гравці ринку зазначили, що торговельна активність на ринку моркви в Україні збільшилася. Сезонне скорочення запасів цієї продукції у місцевих господарствах спричинило дефіцит якісної моркви на ринку.
Аналітики додали, що минулого року на ринку моркви була аналогічна ситуація, але ціни на якісну продукцію були в середньому в 3,4 раза вищими, ніж зараз.
Раніше ми писали, що за тиждень подорожчання одного з базових овочів в Україні сягнуло 20%.