В Пенсійному фонді розповіли, як самостійно порахувати майбутню пенсію

Поділитися
В Пенсійному фонді розповіли, як самостійно порахувати майбутню пенсію © 24tv.ua
Зробити це можна на Порталі електронних послуг фонду.

До кінця поточного року, незважаючи на війну та економічні труднощі, уряд планує двічі здійснити перерахунок пенсій у бік підвищення.

Для тих, хто тільки планує піти на заслужений відпочинок на порталі Пенсійного фонду України доступна функція «Пенсійний калькулятор», яка дозволяє самостійно порахувати майбутню пенсію.

Як ним скористатися, докладно роз’яснено у відеоінструкції на YouTube-каналі ПФУ.

Як дізнатися розмір майбутньої пенсії

Для того, щоб скористатися «Пенсійним калькулятором», потрібно авторизуватися на Порталі електронних послуг фонду за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), «Дія.Підпис» або BankID.

Для того, щоб порахувати майбутню пенсію:

  • Увійдіть на Портал електронних послуг, обравши один із наведених вище способів.
  • На зеленій панелі зверху виберіть сервіс «Пенсійний калькулятор».
  • Виберіть алгоритм розрахунку пенсії. За замовчуванням стоїть алгоритм «за введеними даними», але ви можете обрати алгоритм «з урахуванням стажу, що буде набуто до пенсійного віку». Він призначений для прогнозування розміру пенсії при набутті особою пенсійного віку.

Важливо: правильній вибір алгоритму необхідний для проведення розрахунку, тому що саме на цю дату буде виконуватися перевірка права користувача на пенсію за віком та буде розраховуватися пенсія.

  • Перевірте свої особисті дані та за необхідністю додайте їх або внесіть зміни.
  • Додайте періоди трудової діяльності, інформація про які відсутня у Пенсійному фонді – для цього скористайтеся кнопкою «Додати період».

Важливо: коли ви будете додавати новий період, обов’язково введіть назву місця роботи, дату початку та дату його закінчення та розмір щомісячної заробітної плати. Щоб зберегти новий період трудової діяльності, натисніть кнопку «Додати», для скасування додавання нового періоду – кнопку «Відмінити».

  • Після додавання нового періоду, в ньому автоматично буде створена структура, в якій відображаються суми заробітку по роках і місяцях з можливістю вручну редагувати розміри сум заробітку. Зробіть потрібні вам зміни. Щоб відкрити це вікно – натисніть на стрілочку навпроти кожного періоду. Якщо ви хочете видалити якийсь із періодів – натисніть на «Х» в рядку періоду. 
  • Натисніть «Зберегти та розрахувати». Після цього введені дані зберігаються та відображаються при вході користувача в «Пенсійний калькулятор». Кнопка «Очистити та оновити за даними ПФУ» видаляє усі введені дані.
  • Розмір майбутньої пенсії відображається у вікні під написом «Результат розрахунку».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі