В Енергоатомі назвали нові факти нехтування загарбниками РФ ядерною безпекою в Україні

Поділитися
В Енергоатомі назвали нові факти нехтування загарбниками РФ ядерною безпекою в Україні © Навчально-тренувальний центр ЗАЕС/facebook
Енергоатом просить надсилати фото- та відеоматеріали з обстрілами, зокрема, Запорізької АЕС, їх наслідками або ситуацією в Енергодарі.

Окупанти використовують захоплені Українські АЕС як військові бази та знову обстрілюють ядерні об'єкти. Про це повідомляє НАЕК "Енергоатом" у своєму Телеграм-каналі.

Так, росіяни обстріляли Національний науковий центр "Харківський фізико-технічний інститут", де знаходиться дослідна ядерна установка "Джерело нейтронів". "В активну зону установки завантажено 37 паливних ядерних елементів", - зазнчили в Енергатомі.

Крім того, окупанти почали використовувати захоплені українські АЕС як військові бази.

"Загарбники розраховують, що їх не вибиватимуть, бо безпека на об'єктах понад усе. Будь-які обстріли неприпустимі", - повідомив керівник НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Так, на ЗАЕС в Енергодарі наразі знаходиться 500 окупантів. Ще близько 1000 — в самму місті.

В "Енергоатомі" нагадують, що окупанти захопили Чорнобильську АЕС. При цьому, за наявною у Держатомрегулювання інформацією, на об’єкті «Укриття» вийшли з ладу декілька датчиків контролю нейтронного потоку, потужності дози гамма-випромінювання та радіаційного забруднення повітря, що призвело до неможливості здійснення контролю за критичністю та низкою радіаційних параметрів в одному з приміщень об’єкту.

"Окупанти грубо порушують вимоги радіаційної безпеки та санітарно-пропускного режиму на підприємстві та у Зоні відчуження", - наголошують в "Енергоатомі".

Також, "Енергоатом" продемонстрував наслідки обстрілу найбільшої в Європі Запорізької АЕС. Та закликали надсилати фото- та відеоматеріали з обстрілами Запорізької АЕС, їх наслідками або ситуацією в Енергодарі на чат-бот @EnergoatomNewsOffer_bot.

"Варвари відкрили вогонь, наразивши на загрозу все населення регіону. На щастя, жоден із реакторів АЕС у результаті не був серйозно пошкоджений", - йдеться в повідомленні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі