Крім того, на 72% використані квоти на імпорт солоду і пшеничної клейковини, на 67% вичерпали квоти на виноградний та яблучний соки, на 28% - використані квоти на цукор, 25% - на м'ясо птиці та напівфабрикати та на 20% на яйця і альбуміни.
З початку 2020 року українські експортери використовують можливості 19 з 40 тарифних квот в рамках поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.
Загалом на цей рік Євросоюз трохи збільшив квоти для 18 сільськогосподарських позицій. Серед них - м'ясо птиці (з 19,2 тисячі тонн до 20 тис. тонн) і яйця (з 2,7 тисячі тонн до 3 тисяч тонн).
Зазначимо, що за підсумками 2020 року Україна увійшла до топ-3 європейських експортерів продукції АПК. Уряд розраховує на збільшення квот і спрощення митних процедур з ЄС, оскільки в 2019 році Україна повністю вичерпала квоти на постачання 32 одиниць продукції, в 2017 році - на 26 видів продукції були вичерпані квоти.
Офіційно Україна виробляє 70-75 тис. т меду, а неофіційно - близько 100 тис. т, що складає 5-6% світового виробництва. Приблизно половину обсягів меду відправляємо за кордон. За найнижчими цінами... Докладніше читайте у статті Романа Якеля "Медовий демпінг" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".