За його словами, дане збільшення позитивно вплинуло на обсяги експорту кондитерської продукції з України. За три квартали 2017 р. обсяги закордонних поставок цукру і кондитерських виробів зросли порівняно з показником відповідного періоду 2016 р. в 2,1 рази - з 280,7 тис. до 592,5 тис. т.
За 9 місяців поточного року експорт української продукції даної групи склав $ 316 млн, що на 53% перевищує показник відповідного періоду роком раніше, коли обсяги поставок за кордон цукру і кондитерських виробів склали $ 168 млн.
"Географічна структура українського експорту цукру та кондитерських виробів в даний час характеризується орієнтацією на країни Азії, Африки і СНД, кожна з яких має відносно невелику частку", - зазначив експерт.
Він уточнив, що нарощування кількісних і вартісних обсягів експорту цукру і кондитерських виробів сприяли, у першу чергу, Шрі-Ланка (6,7%), Лівія (6,1%), Туреччина (5,5%), Кот-Д'івуар (5,2%) та Азербайджан (5%). Дещо менші закупівлі здійснюють Судан, М'янма і Грузія. Разом зазначені країни займають понад 40% у структурі українського експорту "солодкої продукції".
Нагадаємо, що Україна збільшила експорт агропродукції в Євросоюз на 39,8%.
Також повідомлялося, що на початку року Україна збільшила експорт цукру в 9 разів.