Виробництво цукру в Україні станом на 21 вересня 2020 року склало 28 тис. т. При цьому в Україні працює дев'ять цукрових заводів, які переробили 236,5 тис. т. цукрових буряків, повідомляється на сайті Національної асоціації виробників цукру "Укрцукор", пише Інтерфакс-Україна.
Відзначається, що сезон переробки цукрових буряків в Україні стартував 5 вересня.
Раніше повідомлялося, що виробництво цукру в країні в 2020 році прогнозується на рівні 1,2-1,3 млн тонн, що на 15% менше, ніж роком раніше. Очікувалося також, що в нинішньому сезоні будуть працювати 33 цукрових заводи - на рівні минулого року.
Нагадаємо, що за січень-серпень поточного року спад в українському АПК сповільнилося до 9,8% з 11,2% за підсумками семи місяців.
Детальніше про те, як змінилася сфера АПК за 29 років читайте в матеріалі Максима Мартинюка "Україна аграрна: цифри як похідна політики".