Україна розробляє оптимальний маршрут постачань газу з Європи

Поділитися
Україна визначає оптимальний маршрут транспортування природного газу у разі потреби у реверсному режимі з Європи. В уряді посилаються і на певні політичні моменти.

Україна на даний момент розробляє оптимальний маршрут постачань газу з Європи в реверсному режимі, повідомив журналістам у четвер заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Володимир Макуха.

"Є певні політичні моменти, пов'язані з роботою газотранспортних систем Словаччини, Угорщини тощо. Ми зараз визначаємо оптимальний маршрут цього транспортування, підкреслюю, в разі необхідності, погоджуємо деякі політичні модальності цього процесу", - сказав Макуха.

Як повідомлялося, Україна у зв'язку з планами і заявами «Газпрому» про істотне зниження транзиту російського газу до Європи через українську газотранспортну систему розглядає можливість використання своїх газотранспортних потужностей у реверсному напрямку.

-Азаров пригрозив Росії: Ми взагалі у вас нічого купувати не будемо

У середині березня глава НАК «Нафтогаз України» Євген Бакулін повідомив про переговори щодо закупівлі природного газу в Європі в обсязі до 10 млрд куб. м.

При цьому прем'єр Микола Азаров заявив, що в разі невдалих переговорів з РФ щодо зниження ціни закупівлі газу, Україна може купувати російський газ у німецької компанії RWE.

В кінці вересня заступник головного інженера компанії "Укртрансгаз", яка є оператором української газотранспортної системи, Олег Михалевич повідомив, що Україна вжила заходів, які в даний час дозволяють прийняти у реверсному режимі постачання газу з Європи в обсязі близько 5 мільярдів кубометрів на рік. Він же відзначав, що без додаткових капіталовкладень обсяг реверсних постачань палива в Україну може бути збільшений до 20 мільярдів кубометрів на рік. !zn

Читайте також:

Україна зможе отримувати реверсний газ з Європи тільки через 2 роки


Реверс української ГТС: бізнес, блеф чи стратегія?

Закупівля газу на спотових хабах у Європі - ще один варіант досягнення незалежності від Росії


Газотранспортна система України: на роздоріжжі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі