На сьогоднішній день локальні інгредієнти у меню McDonald`s у закладах України вже становлять близько 60%, і частка їх поступово збільшується. Про це повідомила генеральний директор McDonald's в Україні, Чехії, Словаччині Юлія Бадрітдінова, повідомляє Укрінформ.
"Сьогодні близько 60% продуктів у нас складають локальні інгредієнти та товари. До війни це було 70%. Деякі позиції нам довелося заміщати, проте 60% - досить велика цифра, повністю на імпорт ми не перейшли", - зазначила Бадрітдінова.
За її словами, великі постачальники в Україні залишилися партнерами мережі після поновлення роботи закладів.
Так, компанія Bimbo QSR Україна, розташована у Дніпрі, продовжує випікати для ресторанів булки. Вона не закривалася ні на день і після повернення McDonald`s у вересні 2022 року продовжила працювати з компанією.
Також продовжує співпрацю з McDonald`s завод у Козятині Вінницької області, що робить для біг-маків м'ясні котлети. Його біфштекс використовують ресторани мережі та інших країнах.
У той же час окремі позиції в меню довелося замінити імпортними складовими. Одним із них став соус для бургерів, який до війни для McDonald's вироблявся на потужностях ПАТ "Чумак".
"Коли завод потрапив в окупацію, ми відразу перейшли на альтернативний продукт у нашій системі, він поставлявся з Польщі. Зараз ми поступово відновлюємо виробництво соусів за нашими рецептурами на ТОВ "Асканія-Пак". Відновили ми і співпрацю з місцевими виробниками салатів, які спочатку відновлення нам привозили також із Польщі", - розповіла Бадрітдінова.
Раніше повідомлялося, що цього року відома мережаMcDonald's планує відкрити шість ресторанних закладів України. Перші ресторани мають з'явитися в Ужгороді та Чернівцях.