Абсолютна більшість української ковбаси містить синтетику.
В Україні близько 97% ковбасних виробів містять синтетичні речовини і різні фарбники. Про це у коментарі УНН повідомив начальник Управління ринкового нагляду Держспоживінспекції Сергій Кияниченко.
За словами чиновника, в Україні на сьогодні є ковбасні вироби, які не містять синтетичних речовин. Однак, їх дуже мало.
«На сьогоднішній день є така продукція, але, на жаль, у загальній пропорції становить близько 3%. Це мається на увазі ковбаса, яка не містить у собі синтетичних речовин», - повідомив Кияниченко.
Як повідомлялося, український прем'єр Микола Азаров «з жалем» відмовився від ковбаси і сосисок та повністю перейшов на натуральні продукти. При цьому він підкреслив, що аналіз товарів, які продаються в Україні, показав, що більшість товарів абсолютно не відповідають стандартам якості. !zn