Індекс продовольчих цін ФАО (продовольча і сільськогосподарська організація ООН) у березні продовжує знижуватися, причому, з лютого падіння склало 1,5%, і цей показник на 18,7% (40 пунктів) нижче відповідного рівня попереднього року.
Різке падіння індексу цін на цукор, яке досягло свого мінімального рівня з лютого 2009 року разом з зниженням цін на рослинні олії, крупи, м'ясо, більш ніж збалансуваkj зростання цін на молочні продукти і внесло свій внесок у зниження індексу, який в березні склав, в середньому, 173,8 пункту.
Індекс знижується з квітня 2014 року.
Індекс продовольчих цін ФАО - це середньозважений показник, який відстежує ціни на п'ять основних груп продовольчих товарів на міжнародних ринках. Це об'єднана ціна субіндексів зернових, м'яса, молочних продуктів, олії та цукру.